Geplaatst op 12 juli 2017

De 5 belangrijkste voordelen

o2Factoring
betaalt je facturen
binnen 24 uur uit.

Wij vertellen je graag welke voordelen factoring biedt. In dit artikel gaan wij dieper in op de 5 voordelen die wij ondernemers bieden.

1. Directe betaling  van je facturen

Binnen 24 uur na goedkeuring van de factuur betaalt o2 Factoring facturen uit, ongeacht de betalingstermijn van je debiteuren. Daarmee verbeter je direct de cashflow van je onderneming.

Gemiddeld worden facturen in Nederland na 42 dagen voldaan. Je kan zaken doen met debiteuren die sneller betalen maar je kan ook pech hebben. In dat geval moet je veel langer wachten. Betalingstermijnen van 60 dagen of langer zijn geen uitzondering. Aangezien je de eigen betaalverplichtingen niet kan uitstellen, biedt factoring een uitkomst. Factoring maakt je bedrijfsvoering onafhankelijk van de betalingstermijn van debiteuren. Daarmee heb je directe beschikking over liquide middelen om te investeren, personeel aan te nemen of om leveranciers te betalen.

2. Uitbesteding debiteurenbeheer

Indien gewenst voeren wij het hele debiteurenbeheer voor de facturen die je bij ons ter factoring onderbrengt. Zo hoef je er zelf geen tijd en energie meer aan te besteden.

Debiteurenbeheer is tijdrovend en moet nauwkeurig en precies gebeuren. In overleg nemen wij het debiteurenbeheer over. Hierbij kan je zelf het moment en de toonzetting bepalen. Je hebt online inzicht in al onze acties en communicatie met je debiteuren.

3. Geen faillissementsrisico meer

Naast een directe uitbetaling zorgen wij ook voor een verzekering van jouw factuur. Daarmee is elke factuur die wij factoren verzekerd tegen faillissementsrisico van je klanten.

Wanneer een debiteur failliet gaat is dat erg vervelend. Normaal gesproken schrijf je het openstaand saldo af en dat kost veel negatieve energie. Facturen die wij factoren zijn altijd verzekerd voor 90% van de factuurwaarde. Je voorkomt hiermee grote financiële stroppen. Dit creëert rust op het moment dat je zaken doet met nieuwe debiteuren of als je hoge openstaande saldo’s heeft.

4. Geen minimale omzeteisen

Bij ons heb je geen verplichtingen om de hele omzet onder te brengen of om een bepaald aantal facturen in te sturen. Wij brengen geen kosten in rekening wanneer je geen facturen instuurt.

Factoring is een flexibel product waarbij geen verplichtingen passen. Factoring inzetten op momenten dat het niet noodzakelijk is, is zonde van je geld. Wij verplichten je daarom niet om een langlopend contract met ons af te sluiten of bepaalde minimum omzetgaranties eisen.

5. Mogelijk vanaf één factuur!

Kies zelf welke facturen je direct laat uitbetalen. Probeer het eens met 1 factuur en beslis daarna of ons product bevalt. Je kan bij ons 1 factuur indienen, de hele omzet of alles wat daartussenin zit. Wij passen ons product aan op jouw wensen.

O2 Factoring maakt factoring op afroep beschikbaar. Je gebruikt het alleen op de momenten dat het nodig is. Gebruik factoring bijvoorbeeld tijdens piekmomenten of in een periode dat je extra moet investeren. Door factoring flexibel in te zetten heb je een slimme en efficiënte manier om je cashflow te verbeteren.

Ontdek hoe o2 Factoring werkt

Wij sturen je een e-mail met extra informatie over onze dienstverlening.