Geplaatst op: 17 december 2019

Wat is American factoring?

Wat is American factoring? Laten we beginnen met het begrip factoring. Factoring is een dienstverlening waarbij je als ondernemer de mogelijkheid hebt om jouw B2B facturen te verkopen. Deze facturen worden dan, ongeacht de betalingstermijn, binnen een geringe tijd aan je uitbetaald. Als je aanvraag is goedgekeurd, is dit in de praktijk binnen 24 uur. Maar wat is American factoring precies? Wat zijn de voordelen van American factoring? En wat zijn de nadelen? Dat leggen we uit.

Flexibel & minder voorwaarden

American factoring is een vorm van factoring waarbij je zelf de keuze maakt welke facturen je verkoopt aan de factoringmaatschappij. Dit betekent dat je bij sommige factormaatschappijen zelfs eenmalig gebruik kan maken van factoring. Je hebt het beheer in eigen hand en bepaalt zelf wanneer je factoring inschakelt. Bij American factoring verkoopt de ondernemer zijn factuur aan de factormaatschappij. De factormaatschappij wordt hierbij juridisch eigenaar van de factuur. De andere variant, traditionele factoring, is een vorm van factoring waarbij je verplicht bent al je facturen bij de factormaatschappij onder te brengen. Vandaag gaan we dieper in op American factoring.

Voordelen American factoring

 • Direct je geld – een van de voornaamste voordelen van American factoring is de directe betaling. Waar je normaal 30 tot soms wel 60 dagen moet wachten totdat je factuur uitbetaald wordt, ontvang je de betaling van je factuur vaak al binnen 24 uur. Je beschikt hiermee direct over werkkapitaal waarmee je verdere investeringen kan maken en je bedrijf kan laten doorgroeien.
 • Geen debiteurenbeheer – de administratieve nasleep die bij een factuur komt kijken neemt de factormaatschappij in veel gevallen van je over (let op: niet iedere factormaatschappij biedt deze service aan). Dit betekent dat je geen tijd meer hoeft te steken in het najagen van je opdrachtgever(s).
 • Verzekering faillissementsrisico – Het risico op faillissement van je klant dekt de factormaatschappij in veel gevallen voor je af. Dit geeft je meer zekerheid dat jouw factuur betaald gaat worden. Je verlaagd hiermee het zogenaamde ondernemersrisico.
 • Flexibiliteit – Bij American factoring bepaal je zelf welke facturen je verkoopt en welke niet. Je zit hierbij in veel gevallen niet vast aan een langlopend contract. Bij sommige factormaatschappijen kan je zelfs eenmalig gebruik maken van factoring. Factoring wordt dus op afroep beschikbaar en beweegt met jou, als ondernemer, mee.

Nadelen American factoring

 • De kosten – een van de nadelen van American factoring zijn de kosten die komen kijken bij de inzet van factoring. Net zoals bij een banklening of andere financieringsvorm betaal je voor de dienst.
 • Het ”uit handen geven” van je factuur – het voelt voor sommige ondernemers spannend om een factuur uit handen te geven. Echter krijg je bij o2Factoring toegang tot een factoringportal. Dit is jouw klantomgeving waar je 24/7 inzicht hebt in de door jou ingestuurde facturen. Je houdt tijd over omdat je je niet druk hoeft te maken over de handelingen, maar je behoudt wel het overzicht.

Hoe werkt American factoring?

O2Factoring biedt American factoring aan. Hierdoor hebben klanten bij ons de mogelijkheid om bijvoorbeeld eenmalig een factuur onder te brengen. In een vervolg op de samenwerking kiezen onze klanten er zelf voor welke facturen ze willen laten voorfinancieren en welke niet. De kosten houden onze klanten hierdoor zelf in de hand, doordat ze zelf de regie over hun facturatie behouden. Hoe gaat het proces in z’n werk?

 

wat is american factoring

 

Je vraagt vrijblijvend een offerte via onze website. Binnen één werkdag wordt er contact met je opgenomen. Vervolgens vragen we om enkele documenten, zoals bijvoorbeeld een ID, bankpas en het contract met je opdrachtgever. Als je akkoord gaat met de offerte is het tijd om het contract te tekenen. Welkom! Als klant kun je nu je factuur indienen. Op basis van een steekproef controleren wij facturen die bij ons zijn binnengekomen. Als dit in orde is, maken we het bedrag binnen 24 uur over.

O2Factoring

De voordelen die o2Factoring daarnaast heeft zijn de overname van het debiteurenbeheer en faillissementsrisico. Dit brengt onze klanten niet alleen direct hun geld, maar ook een stukje gemak en zekerheid. Omdat wij een flexibele dienstverlening willen leveren werken wij met contracten van ten minste één factuur. Dit betekent dat je niet vast zit aan een langlopend contract als je met ons gaat samenwerken.

O2Factoring betaald facturen binnen 24 uur uit. Wil jij ook binnen 24 uur je factuur uitbetaald krijgen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

 

 

Geschreven door: Julian de Block
Profielfoto van Julian de Block
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen