Geplaatst op: 22 april 2018

Factoring als alternatieve vorm van financiering

Uit het onderzoek van Panteia – Rapport Financieringsmonitor 2017 is gebleken dat 30% van de bedrijven afgelopen jaar heeft georiënteerd naar een financieringsmogelijkheid. Van deze 30% heeft 81% ook daadwerkelijk een aanvraag gedaan voor financiering. Hiervan wordt 11% van de bedrijven afgewezen.

Banklening

De meest voor de hand liggende financieringsvorm is de banklening. Deze vorm van financiering hanteert strenge voorwaarden. Voor starters en groeiende bedrijven kan het aanvragen van een banklening een probleem vormen. In het onderzoek komt dan ook naar voren dat 24% van de klein-bedrijven en 34% van de micro-bedrijven afgewezen wordt.

Alternatieve financiering

Factoring is een alternatieve vorm van financiering en in combinatie met leasing komt factoring terug in het onderzoek als belangrijke financieringsmogelijkheid. Voor bedrijven die afgewezen zijn voor een banklening biedt factoring een mogelijk antwoord. De voorwaarden om gebruik te maken van factoring zijn milder dan de voorwaarden voor een banklening.

Factoring

Per factoringbedrijf verschillen de voorwaarden, maar veel bedrijven werken niet of met lagere minimale omzetvereisten. Hierdoor is deze vorm van financiering geschikt voor starters en micro-bedrijven. Ook voor groeiende en klein-bedrijven kan factoring een oplossing bieden.

Groeiende bedrijven dreigen snel in een financiële spagaat terecht te komen, waarbij uitgaven opstapelen en het uitstaand debiteurensaldo groeit. Het gevolg is dat je te weinig geld in kas hebt, waardoor je verdere groei niet kan financieren.

Door gebruik te maken van factoring heb je de mogelijkheid om nieuwe facturen direct uitbetaald te krijgen. Hierdoor hoef je niet meer te wachten op de afgesproken betalingstermijnen met je opdrachtgevers. Je beschikt direct over je geld, waardoor je de uitgaven kan maken om je groei te financieren.

o2Factoring

O2Factoring factoringspecialist voor zzp’ers en mkb’ers en is gevestigd in Rotterdam. Dagelijks helpen wij ondernemers met hun zoektocht naar een vorm van alternatieve financiering. Wij bieden onze klanten de volgende voordelen:

  • Geen omkijken meer naar het debiteurenbeheer
  • Het risico op faillissement is afgedekt
  • De mogelijkheid om per direct op te zeggen
  • 24/7 toegang tot je eigen online klantportaal, waarbij je de statussen van je facturen kan inzien en nieuwe facturen gemakkelijk kan indienen

Wil je meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder om al jouw vragen te beantwoorden! Daarnaast kan je ook een vrijblijvende offerte opvragen.

 

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen