Geplaatst op: 24 november 2016

Factoring calculator

Een vraag die wij dagelijks te horen krijgen is ‘’maar wat kost factoring eigenlijk?’’. Het is één van de meest gestelde vragen. Echter is het antwoord op deze vraag niet makkelijk te vinden. Door middel van een factoring calculator, welke te vinden is op onze website, krijgt u direct antwoord op deze vraag. In dit artikel geven wij graag een toelichting op het gebruik van de factoring calculator.

Voorfinancieringspercentage

De eerste waarde die u invult in de factoring calculator is het voorfinancieringspercentage. U heeft hierbij de keuze uit 60% tot 90%. Met het voorfinancieringspercentage bepaalt u hoeveel % van uw facturen u direct uitbetaald wilt krijgen. Hoe lager het voorfinancieringspercentage, hoe lager de kosten zijn die in rekening worden gebracht voor factoring.

Gemiddeld factuurbedrag

Daarna vult u in hoe het hoog uw gemiddelde factuurbedrag is. Hoe lager het factuurbedrag, hoe hoger het percentage voor de kosten is en omgekeerd.

Omzet

Als derde gegeven vult u in hoeveel omzet u verwacht te maken dit jaar. Logischerwijs betaalt u bij hogere omzetten een lager percentage dan bij lagere omzetten.

Betalingstermijn

Als laatste vult u de betalingstermijn in van uw opdrachtgevers. Let er hierbij op dat het gaat om de betalingstermijn die uw opdrachtgever hanteert. Het komt voor dat wij klanten binnen krijgen die een betalingstermijn van 7 dagen vermelden op de factuur, terwijl de debiteur een betalingstermijn van 30 dagen hanteert. Helaas werkt het niet zo dat als u 7 dagen op de factuur plaatst de betalingstermijn van uw debiteur ook naar de 7 dagen gaat.

Reken maar uit!

Al deze gegevens kunt u door middel van handige schuifjes instellen. U ontvangt direct een indicatief overzicht van de kosten en het bedrag wat u direct ontvangt.

Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn in onze dienstverlening, vandaar dat wij gekozen hebben om te werken met een factoring calculator. Niet alleen de kosten houden wij transparant, maar ook de werkwijze.  Wij zorgen ervoor dat u ten alle tijden op de hoogte wordt gehouden van de statussen van uw facturen. Deze kunt u inzien in een persoonlijke inlogomgeving.

Reken direct uit wat de kosten zijn voor factoring en welk bedrag u direct van ons kunt ontvangen!

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen