Geplaatst op: 11 september 2019

Wat je als ZZP’er of MKB’er moet weten over factoring.

Factoring is …

Als we het helemaal plat slaan, is factoring een vorm van voorschieten. Je stuurt een factuur naar je klant en wij betalen je een groot deel van het factuurbedrag binnen 24 uur uit. Dat scheelt wachten en – niet zelden – stress.

Maar factoring ontzorgt je op meer manieren. In deze whitepaper leggen we je kort en krachtig uit wat de voordelen en consequenties van factoring zijn.

1. Factoring is voorschieten

Stel; je kiest voor o2Factoring. Dan stuur je jouw factuur of facturen naar je klant en je zet ons in de CC. Van tevoren hebben wij afgesproken welk deel van het factuurbedrag wij gaan voorschieten. Dat bedrag staat binnen 24 uur op je rekening. Dan blijft er nog een bedrag over. Daar halen wij onze kosten vanaf en het restant krijg je zodra je klant aan ons betaalt.

2. Factoring is zekerheid

Wij nemen het risico op een faillissement over. Dus als je klant toch ineens niet kan betalen, is dat niet jouw probleem.

3. Factoring is rust

Uren die je steekt in administratie zijn niet declarabel. Dat geldt ook voor uren waarin je klanten achter de broek moet zitten om ze te laten betalen. Dat debiteurenbeheer nemen wij uit handen. We zijn geen incassobureau en we gedragen ons netjes en diplomatiek omdat we jou of je bedrijf vertegenwoordigen. Wij snappen dat je de relatie tussen jou en de klant optimaal wilt houden.

4. Factoring is zuurstof voor je onderneming

Geld dat zweeft tussen je klant en jou is eigenlijk geen geld. Je kunt er niets voor kopen en je kunt het niet investeren. Met factoring kun je geld weer voor je laten werken. Je kan door met ondernemen en kansen pakken zodra je ze ziet. En niet pas zodra jouw klanten betaald hebben.

Wat kost factoring?

Factoring kost je over het algemeen tussen de 1 en 4% van het factuurbedrag. Het precieze bedrag hangt af van wat we met elkaar afspreken. Bijvoorbeeld over het aantal facturen per jaar en de bedragen die daarmee gemoeid zijn. Als je daar meer over wilt weten, neem je contact op met één van onze accountmanagers op telefoonnummer 010 3070146.

O2Factoring is vrijblijvend

Wij kunnen vertellen wat we willen. Maar je weet pas echt wat een product of dienst waard is, als je het geprobeerd hebt. Daarom kun je o2Factoring altijd compleet vrijblijvend een keer proberen. Met 1 factuur. Of 2. Jij beslist. Ook daarna zit je nergens aan vast, want wij doen niet aan langlopende contracten of afnameverplichtingen. Klinkt als een goed plan? Vraag dan vrijblijvend een  offerte  aan of bel ons: 010 3073146.

Vragen?

Voor ons is het dagelijkse kost. Voor jou is het misschien wel helemaal nieuw. Dus heb je vragen? Dan hebben wij antwoorden. Bel ons: 010 3073146. Of stuur een mail: info@o2factoring.nl.

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen