Geplaatst op: 30 april 2021

Facturatie uitbesteden

Facturatie uitbesteden biedt mogelijkheden

Veel jonge ondernemers (in de dop) zaten afgelopen Koningsdag met kleedjes verspreidt in diverse woonwijken. Wellicht is dit wel het begin van een toekomstige carrière als ondernemer..

Als ondernemer komt er natuurlijk wel het een en ander op je af. Denk bijvoorbeeld aan je facturatie. Het is een essentieel aspect binnen het ondernemen. Houd je dit niet goed in de gaten? Dan zit je vervolgens op jouw geld te wachten en moet je je facturen gaan nabellen.

Maar je kunt natuurlijk ook je facturatie uitbesteden aan een externe partij. Zij houden dan de betalingstermijn in de gaten en ondernemen actie wanneer nodig. In deze blog komen de voor- & nadelen aan bod van je facturatie uitbesteden.

Wat zijn de voordelen?

Door de facturatie uit te besteden maak je gebruik van de volgende voordelen:

 • Je houdt ten eerste meer tijd over voor andere zaken. Deze kostbare tijd kun je bijvoorbeeld investeren in het optimaliseren van jouw bedrijfsvoering.
 • Snellere uitbetaling. Door het uit handen te geven aan professionals zal je ook sneller over je factuurbedrag beschikken. Zoals eerder gezegd monitoren ze de betalingstermijn(en) en ondernemen actie wanneer dat nodig is.
 • Het is daarnaast ook flexibel qua  financiën. Je zult maandelijks namelijk niet altijd hetzelfde aantal facturen versturen en uitbesteden. Stel, je neemt hier bijvoorbeeld iemand voor in dienst betaal je maandelijks vaste kosten (salaris). In tegenstelling tot de variabele kosten voor het uitbesteden van de facturatie. Dat immers afhankelijk is van de hoeveelheid werk.
 • Een externe partij is professioneel. Door het in eigen beheer te houden kunnen medewerkers wellicht wat voorzichtiger zijn omtrent het versturen van herinneringen of aanmaningen.
 • Tot slot: een extern bedrijf is gespecialiseerd. Ze weten precies hoe ze moeten handelen om een debiteur tot betalen over te laten gaan.

Wat zijn de nadelen?

Om een objectief oordeel te vellen bespreken we ook de nadelen van het uitbesteden van de facturatie:

 • Je bent onzeker over de klantrelatie met je debiteur. Kortom, je hebt hier minder invloed op. Je wilt natuurlijk een goede relatie behouden, anderzijds heb je wel minder invloed op hoe debiteur(en) worden benaderd.
 • Door de facturatie uit te besteden kun je dit ervaren als afhankelijkheid. Je maakt zelf namelijk niet langer de keuzes omtrent facturatie, aangezien je dit uit handen geeft.

Jouw facturatie uitbesteden?

Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn op het gebied van facturatie. Daar is een factoringbedrijf ook een voorbeeld van. In de eerste plaats zorgt een factoringbedrijf ervoor dat je binnen 24 uur over jouw factuurbedrag beschikt. Daarnaast worden alle zaken rondom facturen en voorfinancieren van je overgenomen. Denk bijvoorbeeld aan het overnemen van het debiteurenbeheer en het faillissementsrisico.

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur ons een bericht en ons ervaren team komt hier snel bij je op terug.

Geschreven door: Susanne de Jong
auteur voor o2factoring
Aangenaam! Mijn naam is Susanne en verantwoordelijk voor de marketing & communicatie bij o2Factoring. Ik krijg veel energie van strategieën uitdenken, content creëren, blogs schrijven... noem maar op. Naast deze toffe werkzaamheden 'bezocht' ik in m'n vrije tijd het liefst concerten en festivals, of ben ik te vinden achter het drumstel.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen