WIl je niet wachten op de betaling van je factuur?

Factuur financiering voor ZZP en MKB

o2Factoring
betaalt je facturen
binnen 24 uur uit.

Eenvoudig jouw facturen laten financieren in 5 stappen

Je klus is afgerond en de factuur is verstuurd. Helaas moet jij als zzp’er nu wachten op je geld, soms wel 60 dagen. Veel ondernemers vinden dit erg vervelend. Je wil je graag richten op nieuwe projecten, maar wanneer je aan het wachten bent op je geld, word je hierin belemmerd. Is dit herkenbaar? Dan is factuur financiering wellicht iets voor jou. Je financiert je bedrijf met je eigen facturen. Hieronder leggen we uit hoe dit eenvoudig in vijf stappen kan.

Hoe werkt het financieren van facturen?

Bij factuur financiering verkoop je je nieuwe facturen aan een factoringmaatschappij. Zij betalen dan jouw facturen binnen 24 uur uit, tegen een klein percentage van het factuurbedrag. Daarnaast neemt de factoringmaatschappij ook het debiteurenbeheer over. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over wanbetalers.

Stap 1: Meld je aan bij een factoringmaatschappij 

Het aanmelden is heel eenvoudig en kan gewoon online. In de meeste gevallen ontvang je binnen 24 uur een offerte, geheel afgestemd op jouw wensen en behoeften. Zodra je akkoord gaat met de offerte kun je je facturen indienen bij de factoringmaatschappij.

 Stap 2: Stel je factuur op 

Je kunt je facturen gewoon zo opstellen zoals je gewend bent. Het enige dat je aan je factuur toevoegt is een zogenoemde cessietekst. Hierin staat beschreven dat de factuur is overgedragen aan de factoringmaatschappij en ook overgemaakt moet worden aan hen.

Stap 3: Indienen & controle 

Nadat je de factuur hebt opgesteld, kun je deze indienen bij de factoringmaatschappij. Dit kan heel eenvoudig via een online portal. De factoringmaatschappij controleert je factuur en verstuurt deze naar je debiteur.

Stap 4: Financiering: Binnen 24 uur je factuur betaald 

Na het indienen van je factuur wordt deze direct door de factoringmaatschappij aan je uitbetaald. Binnen 24 uur heb jij het geld op je rekening. Kortom,  je  hoeft dus niet meer te wachten op je geld!

 Stap 5: Het debiteurenbeheer 

Naast het uitbetalen van je factuur, neemt de factoringmaatschappij ook het debiteurenbeheer van je over. Dus betaalt jouw klant de factuur te laat? Dan hoef jij je daar niet meer druk om te maken. De factoringmaatschappij gaat hier achteraan. Uiteraard in overleg met jou.

De voordelen van het financieren van je facturen 

 • Eenvoudig online aan te vragen: De aanmelding is meestal binnen 24 uur geregeld.
 • Snel je geld: Wacht niet langer op betalingen en krijg binnen 24 uur betaald.
 • Flexibel: Jij bepaalt zelf welke factuur je wil laten financieren.
 • Geen zorgen om wanbetalers: Het debiteurenbeheer wordt overgenomen.
 • Overzicht: Direct inzicht in de status van je facturen via je online portal.

Ben je benieuwd wat o2Factoring voor jou kan betekenen inzake factuur financiering? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan!

 

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen