Geplaatst op: 17 december 2020

Financier je decembermaand

De feestdagen staan voor de deur. Niet geheel zoals we gewend zijn, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Volgende week is het zo ver en is het tijd voor familie, gezelligheid, lekker eten en natuurlijk de cadeautjes niet te vergeten. December is een dure maand. Ook op zakelijk gebied stapelen de uitgaves zich snel op. Denk hierbij aan de kerstgeschenken voor personeel en zakenrelaties, de jaarlijkse kerstkaarten die verstuurd worden en de dertiende maand of de bonussen die betaald moeten worden. Financier je decembermaand gemakkelijk door gebruik te maken van factoring.

Als ondernemer kun je ervoor kiezen om het gehele jaar voor de decembermaand te sparen. Op deze manier bouw je een buffer op, zodat je de maand december kunt bekostigen. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat dit niet elk jaar lukt. Door bijvoorbeeld onverwachte uitgaven, het financieren van de groei van je bedrijf of andere zaken die ervoor kunnen zorgen dat je deze buffer door het jaar heen opsnoept.

Uitstaand debiteurensaldo

Op het moment dat je te maken hebt met een groot uitstaand debiteurensaldo is dit zeer frustrerend. Je wilt de uitgaven voor de decembermaand bekostigen, maar je hebt geen geld in kas. Het geld wat je wel hebt zit ‘vast’ in facturen. Door gebruik te maken van factoring kun jij de nieuwe facturen die je gaat versturen direct uitbetaald krijgen. In de praktijk staat het bedrag met 24 uur op je rekening. Hierdoor groeit je openstaande debiteurensaldo niet verder en heb je direct beschikking over je liquide middelen, waardoor je de decembermaand kunt bekostigen.

Voordelen

Door gebruik te maken van o2Factoring profiteer je daarnaast van de volgende voordelen:

 • Geen omkijken meer naar het debiteurenbeheer. O2Factoring monitort je factuur en voert waar nodig de benodigde acties uit voor het debiteurenbeheer. Als klant wordt je op de hoogte gehouden van de uitgevoerde acties.
 • Je bent verzekerd tegen het faillissementsrisico. Alle facturen die door o2Factoring in behandeling worden genomen zijn verzekerd tegen het risico op faillissement.
 • Flexibele dienstverlening. Bepaal zelf welke facturen je indient. Zo betaal je enkel kosten voor wat je echt nodig hebt.
 • Geen langlopend contract. Bij o2Factoring ga je een contract aan voor ten minste één factuur. Dit betekent dat je ten alle tijden kunt stoppen met het gebruik van onze dienstverlening.

Ben je benieuwd naar de dienstverlening van o2Factoring? Financier je decembermaand door hier een vrijblijvende offerte op te vragen.

Geschreven door: Susanne de Jong
auteur voor o2factoring
Aangenaam! Mijn naam is Susanne en verantwoordelijk voor de marketing & communicatie bij o2Factoring. Ik krijg veel energie van strategieën uitdenken, content creëren, blogs schrijven... noem maar op. Naast deze toffe werkzaamheden 'bezocht' ik in m'n vrije tijd het liefst concerten en festivals, of ben ik te vinden achter het drumstel.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen