Geplaatst op 11 januari 2017

Financieren van groei

o2Factoring
betaalt je facturen
binnen 24 uur uit.

Onze klanten, werkzaam in de meest diversen branches, sturen wekelijks honderden facturen naar hun opdrachtgevers. De redenen waarom onze klanten gebruik maken van factoring zijn uiteenlopend. Sommige klanten willen graag direct kunnen beschikken over liquide middelen om sneller investeringen te kunnen maken of om een periode tussen het uitbetalen van de salarissen van het personeel en een verwachte betaaldatum van een factuur te overbruggen. De redenen hebben over het algemeen één ding met elkaar gemeen; de essentie ligt in het financieren van groei.

Liquiditeitsprobleem

Een snel groeiend bedrijf loopt geregeld tegen een liquiditeitsprobleem aan. Nieuwe investeringen kunnen niet gemaakt geworden en nieuw personeel kan niet worden aangenomen, omdat daar niet voldoende liquide middelen voor zijn. Ook is het niet mogelijk om het financieren van groei vanuit de bestaande facturenstroom  te laten verlopen, omdat opdrachtgevers laat betalen.

Hierbij een voorbeeld:
Een klant van ons heeft een uitzendbureau. Toen dit bedrijf enkele jaren geleden begon met het uitzenden betrof dit een klein project met een beperkt aantal mensen. In de loop van de jaren kwamen er projecten bij, werden sommige projecten uitgebreid en zo kwamen er steeds meer mensen in dienst. De omzet groeide, maar toch liep het bedrijf tegen een probleem aan.
De lonen voor de nieuwe medewerkers moet het bedrijf voorfinancieren uit eigen middelen. De reden hiervoor is de betaaltermijn van de meeste opdrachtgevers die gemiddeld op 60 dagen ligt. Het uitzendbureau moet de medewerkers na 26 dagen uitbetalen, waardoor er een gat ontstaat van 34 dagen welke door het uitzendbureau uit eigen zak moet worden opgevuld. Het financieren van groei vormde voor het uitzendbureau een problematiek.

Financieren van groei

In de begin jaren was het voor het bedrijf geen probleem om het gat van 34 dagen zelf voor te financieren. Door de harde groei is het bedrag wat voorgefinancierd moet worden echter zo groot geworden dat dit niet meer haalbaar was. Het uitzendbureau ging opzoek naar een oplossing en kwam bij O2 Factoring terecht.

Samen met het uitzendbureau hebben wij een factoringplan opgesteld waarbij het uitzendbureau haar verkoopfacturen laat factoren. De facturen die het bedrijf verstuurd worden op deze manier direct door O2 Factoring uitbetaald. Het geld wat hierdoor vrij kwam konden ze gebruiken om de lonen van nieuwe medewerkers te betalen.

Werkwijze - O2Factoring

 

 

 

 

 

 

 

Het uitzendbureau heeft doormiddel van factoring een snelle, maar gecontroleerde groei doorgemaakt en is inmiddels een grote regionale speler geworden.

Heeft uw bedrijf ook een financieringsvraagstuk? Wij denken graag met u mee en maken een voorstel wat bij uw bedrijf past.

Ontdek hoe o2 Factoring werkt

Wij sturen je een e-mail met extra informatie over onze dienstverlening.