Geplaatst op: 9 mei 2017

Financieren van groei

Onze klanten, werkzaam in uiteenlopende branches, sturen wekelijks honderden facturen naar hun opdrachtgevers. De reden(en) waarom onze klanten gebruik maken van factoring zijn verschillend. Sommige klanten willen graag direct kunnen beschikken over liquide middelen. Zo kunnen ze sneller geld investeren in hun onderneming of gebruiken het om een periode te overbruggen. Het uitbetalen van salarissen van personeel loopt gewoon door. En je kunt ook gebruik maken van factoring om zo een verwachte betaaldatum van een factuur te overbruggen. De redenen zijn divers, maar hebben vaak één ding met elkaar gemeen: de essentie ligt in het financieren van groei.

Liquiditeitsprobleem

Een snel groeiend bedrijf loopt geregeld tegen een liquiditeitsprobleem aan. Nieuwe investeringen kunnen niet gemaakt geworden en nieuw personeel kan niet worden aangenomen, omdat daar niet voldoende liquide middelen voor zijn. Ook is het niet mogelijk om het financieren van groei vanuit de bestaande facturenstroom  te laten verlopen, omdat opdrachtgevers laat betalen.

Hierbij een voorbeeld:
Een klant van ons heeft een uitzendbureau. Toen dit bedrijf enkele jaren geleden begon met het uitzenden betrof dit een klein project met een beperkt aantal mensen. In de loop van de jaren kwamen er projecten bij, werden sommige projecten uitgebreid en zo kwamen er steeds meer mensen in dienst. De omzet groeide, maar toch liep het bedrijf tegen een probleem aan.
De lonen voor de nieuwe medewerkers moet het bedrijf voorfinancieren uit eigen middelen. De reden hiervoor is de betaaltermijn van de meeste opdrachtgevers die gemiddeld op 60 dagen ligt. Het uitzendbureau moet de medewerkers na 26 dagen uitbetalen, waardoor er een gat ontstaat van 34 dagen welke door het uitzendbureau uit eigen zak moet worden opgevuld. Het financieren van groei vormde voor het uitzendbureau een problematiek.

Financieren van groei

In de begin jaren was het voor het bedrijf geen probleem om het gat van 34 dagen zelf voor te financieren. Door de harde groei is het bedrag wat voorgefinancierd moet worden echter zo groot geworden dat dit niet meer haalbaar was. Het uitzendbureau ging opzoek naar een oplossing en kwam bij O2 Factoring terecht.

Samen met het uitzendbureau hebben wij een factoringplan opgesteld waarbij het uitzendbureau haar verkoopfacturen laat factoren. De facturen die het bedrijf verstuurd worden op deze manier direct door O2 Factoring uitbetaald. Het geld wat hierdoor vrij kwam konden ze gebruiken om de lonen van nieuwe medewerkers te betalen.

Werkwijze - O2Factoring

 

 

 

 

 

 

 

Het uitzendbureau heeft doormiddel van factoring een snelle, maar gecontroleerde groei doorgemaakt en is inmiddels een grote regionale speler geworden.

Heeft uw bedrijf ook een financieringsvraagstuk? Wij denken graag met u mee en maken een voorstel wat bij uw bedrijf past.

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen