Geplaatst op: 6 april 2017

Case uitzendbureau

Financiering uitzendbureau: hoe financier jij als uitzendbureau de groei van je onderneming? In de uitzendbranche kun je ermee te maken krijgen dat je loonkosten uit eigen zak moet voorfinancieren. Deze situatie kan voorkomen als verkoopfacturen later betaald worden dan dat jij je personeel moet uitbetalen. Als dit niet lukt kan het een probleem voor de groei van je onderneming vormen.

Als je op zoek gaat naar financiering voor je onderneming heb je meerdere opties. De meest voor de hand liggende financiering is toch wel een banklening. Echter is dit ook gelijk een lastige vorm van financiering om af te sluiten. Een bank heeft veel eisen waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een financiering. Daarnaast is de doorlooptijd om een financiering bij de bank rond te krijgen erg lang. Er kunnen meerdere weken tot maanden overheen gaan.

Op het moment dat je niet in aanmerking komt voor een bankfinanciering of het afsluiten van een financiering bij de bank duurt je te lang dan moet je op zoek gaan naar alternatieve vormen van financiering. Alternatieve financiering vind je in vele verschillende vormen.

Factoring is een vorm van alternatieve financiering. Door gebruik te maken van factoring krijg je facturen direct uitbetaald. Hierdoor hoef je niet te wachten op de betalingstermijn van je opdrachtgever(s), maar heb je meteen beschikking over je factuurbedragen. Op deze manier heb je beschikking over liquide middelen zonder hiervoor een schuld aan te gaan.

Hoe werkt dat dan in praktijk?

Uitzendbureau ‘’STRT” heeft de mogelijkheid gekregen om personeelsleden te leveren aan een grote winkelketen. Voor STRT is dit een groot project, gezien er meestal rond de vijf personen per project geleverd worden en ditmaal gaat het om 25 man. Nu wil STRT groeien en dit project biedt daarvoor een ultieme kans. Echter wordt de verkoopfactuur pas na 45 dagen betaald aan STRT en moet het uitzendbureau na 30 dagen al het personeel betalen. Gezien het om 25 man gaat is dit bedrag aanzienlijk hoog dat STRT dit niet uit eigen zak kan voorfinancieren.

O2Factoring biedt een oplossing. Door gebruik te maken van factoring krijgt STRT direct na het versturen van de verkoopfactuur het bedrag uitbetaald door o2Factoring. O2Factoring wacht op haar beurt op de betalingstermijn van de grote winkelketen.

STRT kan hierdoor het project toch aannemen en hiermee een enorme groeispurt maken. Door gebruik te maken van factoring hoeft STRT geen ‘’nee’’ te verkopen aan de grote winkelketen.

Benieuwd hoe factoring jouw uitzendbureau kan helpen? Neem gerust contact op met ons, wij helpen je graag verder.

O2Factoring de factoringspecialist voor uitzendbureaus.

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen