Geplaatst op: 24 maart 2021

Hoe kies je een factoringbedrijf dat bij jou past?

Je hebt de keuze gemaakt om gebruik te maken van factoring. Zo hoef je niet langer om te kijken naar jouw facturatie. Alleen rest nu de vraag, welk factoringbedrijf kies je? Zodra je online opzoek gaat vind je verschillende bedrijven en komt er een hoop informatie op je af. In dit artikel geven wij je vijf tips om je keuze makkelijker te maken.

Tip 1: faillissementsrisico

De eerste tip is om goed te letten op de voorwaarden. Een van de voorwaarden die een factoringbedrijf aan kan bieden is de afdekking van het faillissementsrisico. Niet alle factoringbedrijven verzekeren dit risico. Op het moment dat het risico op faillissement voor je wordt verzekerd kan dit je een hoop zorgen en kosten schelen. De controle op kredietwaardigheid van je klant hoef je niet langer zelf op voorhand te onderzoeken. Dit scheelt je zowel tijd als kosten. Daarnaast kun je zorgeloos zaken doen met je klant, omdat je zeker weet dat je geen financieel risico loopt.

Tip 2: debiteurenbeheer

Het debiteurenbeheer is een onderdeel dat een factoringbedrijf van je kan overnemen en een voorwaarde waar je goed op kan letten. Het voordeel is dat je af bent van de administratieve afhandeling van de factuur, als een factoringbedrijf jouw debiteurenbeheer overneemt. Jij hoeft in dat geval niet meer te monitoren wanneer je factuur vervalt en bij te houden wanneer je het verdere debiteurenbeheer dient uit te voeren. Een ander bijkomend voordeel is dat jouw klantrelatie commercieel kan blijven.

Tip 3: kosten

Vergelijk de verschillende kosten en bekijk welke voorwaarden daarbij horen. Het is handig om op voorhand te bekijken welke voorwaarden voor jou belangrijk zijn. Wil je graag tijd besparen? En geen zorgen meer hebben rondom het debiteurenbeheer van jouw facturen? Dan is het belangrijk om dit mee te nemen in je keuze. Bekijk in dit geval de kosten voor factoringbedrijven die dezelfde voorwaarden hanteren.

Daarnaast is het goed om te controleren of een factoringbedrijf geen bijkomende kosten berekend. Zo zijn er factoringbedrijven waarbij je inschrijfgeld betaald of kosten per kredietcheck op jouw opdrachtgever. Deze kosten staan in een offerte aangegeven, dus neem deze goed onder de loep en staar je niet blind op de factorfee.

Tip   4:   flexibel

Is de dienstverlening flexibel? Of zit je voor langere tijd vast aan een contract? En wat vind je zelf prettiger? Dan weet je namelijk ook gelijk of je een match bent voor American factoring of traditionele factoring. Er zijn veel factoringbedrijven die American factoring aanbieden. Hierbij heb je de keuze welke factuur je wel of niet indient. In tegenstelling tot traditionele factoring. Bij deze vorm wordt van je verwacht dat je je gehele facturatie overdraagt aan het factoringbedrijf.

Tip 5: klik met het factoringbedrijf

Als laatste tip raden wij je aan om altijd even telefonisch contact op te nemen met verschillende factoringbedrijven. Hierdoor kun je aanvoelen of het bedrijf je aanspreekt en of de wijze van communicatie voor jou prettig is. Bij een samenwerking heb je namelijk geregeld contact met het factoringbedrijf, dus het is belangrijk dat je hier een goed gevoel aan overhoudt.

Wil jij meer informatie over factoring ontvangen en onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

 

Geschreven door: Susanne de Jong
auteur voor o2factoring
Aangenaam! Mijn naam is Susanne en verantwoordelijk voor de marketing & communicatie bij o2Factoring. Ik krijg veel energie van strategieën uitdenken, content creëren, blogs schrijven... noem maar op. Naast deze toffe werkzaamheden 'bezocht' ik in m'n vrije tijd het liefst concerten en festivals, of ben ik te vinden achter het drumstel.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen