Geplaatst op: 28 november 2018

Hoe kies je een factoringbedrijf die bij jou past?

Je hebt de keuze gemaakt om gebruik te maken van factoring. Nu rest de vraag, welk factoringbedrijf kies je? Zodra je online opzoek gaat naar verschillende bedrijven komt er een hoop informatie op je af. In dit artikel geven wij je vier tips om je keuze te vergemakkelijken.

Tip 1: Faillissementsrisico

De eerste tip is om goed te letten op de voorwaarden. Een van de voorwaarden die een factoringbedrijf aan kan bieden is de afdekking van het faillissementsrisico. Niet alle factoringbedrijven verzekeren dit risico. Op het moment dat het risico op faillissement voor je verzekerd wordt kan dit je een hoop zorgen en kosten schelen. De controle op kredietwaardigheid van je klant hoef je niet meer zelf op voorhand te onderzoeken. Dit scheelt je zowel tijd als kosten. Daarnaast kan je zorgeloos zaken doen met je klant, omdat je zeker weet dat je geen financieel risico loopt.

Tip 2: Debiteurenbeheer

Het debiteurenbeheer is een onderdeel dat een factoringbedrijf van je kan overnemen en een voorwaarde waar je goed op moet letten. Het voordeel, als een factoringbedrijf jouw debiteurenbeheer overneemt, is dat je af bent van de administratieve afhandeling van de factuur. Jij hoeft in dat geval niet meer te monitoren wanneer je factuur vervalt en bij te houden wanneer je het verdere debiteurenbeheer dient uit te voeren. Een bijkomend voordeel is dat jouw klantrelatie commercieel kan blijven.

Tip 3: Kosten

Vergelijk de verschillende kosten en bekijk welke voorwaarden daarbij horen. Het is handig om op voorhand te bekijken welke voorwaarden voor jou belangrijk zijn. Wil je graag tijd besparen en geen zorgen meer hebben rondom het debiteurenbeheer voor jouw facturen dan is het belangrijk om dit mee te nemen in je keuze. Bekijk in dit geval de kosten voor factoringbedrijven die dezelfde voorwaarden hanteren.

Daarnaast is het goed om op te letten dat een factoringbedrijf geen bijkomende kosten berekend. Zo zijn er factoringbedrijven waarbij je inschrijfgeld betaald of kosten per kredietcheck op jouw opdrachtgever. Deze kosten staan in een offerte aangegeven, dus neem deze goed onder de loep en staar je niet blind op de factor fee.

Tip 4: Klik met het factoringbedrijf

Als laatste tip raden wij je aan om altijd even telefonisch contact op te nemen met verschillende factoringbedrijven. Hierdoor kan je aanvoelen of het bedrijf je aanspreekt en of de wijze van communicatie voor jou prettig is. Bij een samenwerking heb je geregeld contact met het factoringbedrijf, dus het is belangrijk dat je hier een klik ervaart.

Wil jij meer informatie over factoring ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

 

Geschreven door: Julian de Block
Profielfoto van Julian de Block
Ik ben Julian en ik ben in 2019 het O2 team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Bedankt voor je aanvraag.

Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Waarom wil je gebruik maken van factoring?
Ik wil zorgeloos ondernemen