Geplaatst op 28 november 2018

Hoe kies je een factoringbedrijf die bij jou past?

o2Factoring
betaalt je facturen
binnen 24 uur uit.

Je hebt de keuze gemaakt om gebruik te maken van factoring. Nu rest de vraag, welk factoringbedrijf kies je? Zodra je online opzoek gaat naar verschillende bedrijven komt er een hoop informatie op je af. In dit artikel geven wij je vier tips om je keuze te vergemakkelijken.

Tip 1: Faillissementsrisico

De eerste tip is om goed te letten op de voorwaarden. Een van de voorwaarden die een factoringbedrijf aan kan bieden is de afdekking van het faillissementsrisico. Niet alle factoringbedrijven verzekeren dit risico. Op het moment dat het risico op faillissement voor je verzekerd wordt kan dit je een hoop zorgen en kosten schelen. De controle op kredietwaardigheid van je klant hoef je niet meer zelf op voorhand te onderzoeken. Dit scheelt je zowel tijd als kosten. Daarnaast kan je zorgeloos zaken doen met je klant, omdat je zeker weet dat je geen financieel risico loopt.

Tip 2: Debiteurenbeheer

Het debiteurenbeheer is een onderdeel dat een factoringbedrijf van je kan overnemen en een voorwaarde waar je goed op moet letten. Het voordeel, als een factoringbedrijf jouw debiteurenbeheer overneemt, is dat je af bent van de administratieve afhandeling van de factuur. Jij hoeft in dat geval niet meer te monitoren wanneer je factuur vervalt en bij te houden wanneer je het verdere debiteurenbeheer dient uit te voeren. Een bijkomend voordeel is dat jouw klantrelatie commercieel kan blijven.

Tip 3: Kosten

Vergelijk de verschillende kosten en bekijk welke voorwaarden daarbij horen. Het is handig om op voorhand te bekijken welke voorwaarden voor jou belangrijk zijn. Wil je graag tijd besparen en geen zorgen meer hebben rondom het debiteurenbeheer voor jouw facturen dan is het belangrijk om dit mee te nemen in je keuze. Bekijk in dit geval de kosten voor factoringbedrijven die dezelfde voorwaarden hanteren.

Daarnaast is het goed om op te letten dat een factoringbedrijf geen bijkomende kosten berekend. Zo zijn er factoringbedrijven waarbij je inschrijfgeld betaald of kosten per kredietcheck op jouw opdrachtgever. Deze kosten staan in een offerte aangegeven, dus neem deze goed onder de loep en staar je niet blind op de factor fee.

Tip 4: Klik met het factoringbedrijf

Als laatste tip raden wij je aan om altijd even telefonisch contact op te nemen met verschillende factoringbedrijven. Hierdoor kan je aanvoelen of het bedrijf je aanspreekt en of de wijze van communicatie voor jou prettig is. Bij een samenwerking heb je geregeld contact met het factoringbedrijf, dus het is belangrijk dat je hier een klik ervaart.

Wil jij meer informatie over factoring ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

 

Ontdek hoe o2 Factoring werkt

Wij sturen je een e-mail met extra informatie over onze dienstverlening.