Geplaatst op: 11 september 2019

Wachten

Wachten is niet meer van deze tijd

Het is een van de vervelendste onderdelen van het leven: wachten. Van een kansloos wachtmuziekje tot files. Het wordt nooit leuk. Gelukkig hoeft het de laatste jaren steeds minder. We wachten niet meer op nieuwe muziek, op online bestellingen, maar nog wel op ons geld. Want als jij je werk gedaan hebt of je product hebt geleverd, stuur je je factuur en dan … blijft het lang stil. Soms tot wel 90 dagen. Niet meer van deze tijd.

Dus waarom zou je wachten op je geld?

O2Factoring is opgericht door een aantal ondernemers die die frustratie ook voelden en vonden dat het anders moest. Zij startten een bedrijf dat de wachttijd voor ondernemers terugbrengt van 90 dagen tot 24 uur. In korte tijd groeide het uit tot een bedrijf dat vele MKB’ers en ZZP’ers helpt om de vaart in hun onderneming te houden.

1. Geld waarop je wacht is geen geld

Je hebt er recht op, maar je kunt er niets mee. Zonde, want als ondernemer kun je het goed gebruiken. Om de cashflow prettig constant te houden. Om bij een nieuwe opdracht meteen de juiste spullen en mensen in te schakelen. Kortom: om er mee te ondernemen. Factoring geeft je lucht en ruimte om meteen na een klus of levering door te pakken.

2. Geld waarop je wacht kost geld

Stel: je moet 60 dagen wachten op een betaling, maar je moet ook investeren. Dan moet je lenen. Of een lopend krediet regelen. Dat betekent formulieren invullen, bellen, wachten en hopen dat je bank meewerkt. En dus tijd investeren die niet declarabel is.

3. Geld waarop je wacht is een risico

Dat je er recht op hebt, wil nog niet zeggen dat je het ook altijd krijgt. Want een klant kan failliet gaan. In dat geval sta je in 99% van de gevallen met lege handen. Dat risico nemen wij van je over. Dus als er iets gebeurt, is het vooral ons probleem. Jij krijgt gewoon volgens afspraak al binnen 24 uur het grootste deel van je factuur uitbetaald.

4. Op geld dat je verzekert moet je nog steeds wachten

Natuurlijk kun je een kredietverzekering afsluiten. Daarmee vervalt je risico op faillissementen en andere narigheid. Maar dat kost je tijd, extra geld en je mag nog steeds wachten. En als er dan iets gebeurt, loopt die wachttijd nog verder op en moet je er weer tijd in stoppen. Met o2Factoring heb je zo’n verzekering niet nodig.

5. Geld waarop je wacht zorgt voor extra werk

Gelukkig betalen veel klanten netjes op tijd. Maar wat als ze dat niet doen? Dan mag jij er achteraan mailen en bellen. Als je een factuur bij ons onderbrengt, nemen wij het debiteurenbeheer over. Dat doen we dat uiterst zorgvuldig en netjes.
We beseffen ons terdege dat we jou en/of jouw organisatie vertegenwoordigen. Net zoals jij koesteren wij onze relaties.

Waar wacht je nog op?

Je weet pas echt wat een product of dienst waard is, als je het geprobeerd hebt. Daarom kun je o2Factoring altijd compleet vrijblijvend een keer proberen. Met 1 factuur. Of 2. Jij beslist. Ook daarna zit je nergens aan vast, want wij doen niet aan langlopende contracten of afnameverplichtingen. Klinkt als een goed plan? Vraag dan vrijblijvende een offerte aan of bel ons: 010 3073146.

Vragen?

Voor ons is het dagelijkse kost. Voor jou is het misschien wel helemaal nieuw. Dus heb je vragen? Dan hebben wij antwoorden. Bel ons: 010 – 307 31 46. Of stuur een mail: info@o2factoring.nl.

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen