Bedrijf groei te snel? Hier de oplossing!

o2Factoring: vooruit met dat geld

Offerte aanvragen
Facturen binnen 24 uur betaald

Je bedrijf groeit te snel. Veel ondernemers hebben juist als doel hun onderneming snel door te laten groeien, maar kan je bedrijf ook te snel groeien? Er zijn verschillende valkuilen voor snelgroeiende ondernemingen. In dit artikel geven we inzicht in deze valkuilen en tips hoe je dit kan aanpakken!

Met het stellen van doelstellingen voor het nieuwjaar is een veelvoorkomende voor veel bedrijven: groei. Ondernemingen hebben de ambitie om door te groeien, uit te breiden en om uiteindelijk natuurlijk meer winst te behalen. Vooral startende bedrijven kunnen met een vliegende start soms flink in te knel komen. De groei gaat dan simpelweg te snel en de ondernemer kan dit niet bijbenen. Je onderneming groeit te hard, maar waar kan je dit aan merken?

Bedrijf groeit te snel

Bij de start van een bedrijf die te snel groeit merk je dat de opdrachten binnenstromen, maar er zijn simpelweg te weinig mensen om de opdrachten te vervullen. Vaak resulteert dit in overvolle agenda’s. Er wordt met man en macht naar nieuw personeel gezocht, maar nieuw personeel moet ingewerkt worden. Ook dit kost tijd, en laat tijd dit net hetgeen zijn waar je tekort aankomt.

Overvolle agenda’s zorgen er ook voor dat er minder tijd over is voor je bestaande klanten. Bestaande klanten krijgen ”last” van jouw drukte en raken hierdoor steeds minder tevreden. Je komt hierdoor in een lastig pakket terecht.

De belangrijkste tip bij een overvloed aan werk is het beheer van een goede planning. Plan tijd in voor je huidige klanten en om nieuw personeel aan te nemen. Laat je onderneming beheerst groeien en als dit betekent dat je tegen een klant ”nee” moet zeggen dan hoort dit er ook bij. Bij een goede uitleg zal de klant ook dankbaar zijn dat jij eerlijk bent geweest.

Financiële spagaat

De opdrachten gaan goed, maar je wilt investeren om je bedrijf verder te laten groeien. Je debiteurensaldo is door jouw snelle groei hoog, waardoor je niet voldoende cash hebt om je investering te doen. De bank houdt de deuren dicht, want je hebt nog niet voldoende omzet of je bestaat nog niet lang genoeg.

Een oplossing is om te kijken naar alternatieve financieringsoplossingen. Bijvoorbeeld factoring. Factoring is een mooie oplossing voor startende ondernemers of ondernemers die snel cash nodig hebben om hun onderneming verder te laten groeien. Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald, ongeacht de betalingstermijn van de opdrachtgever(s). O2 Factoring biedt factoring aan voor ZZP’ers en MKB’ers. Neem contact op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Probeer ons uit

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Offerte aanvragen

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen