Geplaatst op: 15 mei 2018

Vakantiegeld voor ondernemers

Laten we het hebben over vakantiegeld voor ondernemers, want voor werknemers is mei namelijk dé maand van het vakantiegeld. Als je ondernemer bent, moet je zelf zorgen voor een zakcentje tijdens de vakantie en óók voor dat van je personeel. Zorgt het thema vakantiegeld ervoor dat jij in een financiële spagaat belandt? Wij geven je drie tips!

Vakantiegeld voor ondernemers

Tip 1: reserveer

Voor je werknemers geldt dat zij recht hebben op 8% van het bruto jaarsalaris als vakantiegeld. Bij het uitkeren van de maandelijkse lonen kun je ervoor kiezen om 8% extra opzij te zetten. Op deze manier ”reserveer” je door het jaar heen voor het vakantiegeld. Dit kun je voor jezelf natuurlijk ook doen. Als ondernemer heb je het voordeel dat je het percentage voor je eigen vakantiegeld zelf kunt bepalen. Reserveren is een veilige manier, maar wat als dat al te laat is?

Tip 2:  factoring

Heb jij facturen die je gaat uitsturen? Dan kun je door gebruik te maken van factoring ervoor zorgen dat jouw facturen na het versturen binnen 24 uur uitbetaald worden. Hiermee vergroot je direct je liquiditeit, waarmee je de betalingen van het vakantiegeld kunt doen. Naast het voordeel van directe uitbetaling profiteer je ook van de volgende voordelen:

 • Je bent verzekerd tegen het faillissementsrisico
 • Het debiteurenbeheer wordt voor je uitgevoerd
 • Je zit niet vast aan een langlopend contract en kan het zelfs uitproberen met één factuur!

Tip 3:   extra klus aannemen

Als het mogelijk is kun je de keuze maken om een extra klus aan te nemen. Je dient hier echter wel de tijd en juiste personen voor te hebben. Door een extra klus aan te nemen creëer je extra liquiditeit. Als een extra klus een mogelijkheid is, kan een maand extra hard werken, een oplossing voor de uitbetalingen van het vakantiegeld bieden.

 

Meer info ? Schrijf je dan in voor onze Nieuwsbrief! 

 

Hoe regel jij je eigen vakantiegeld en dat van jouw werknemers?

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen