Geplaatst op: 12 september 2017

Een voorschot op je factuur

Je stuurt je factuur op naar je klant. De betalingstermijn gaat in. Dit betekent dat je moet wachten totdat je factuur betaald wordt. Hoe fijn zou het zijn als je binnen 24 uur een voorschot op je factuur kan ontvangen? Geen lange betalingstermijnen meer, maar direct beschikking over je geld.

Een voorschot op je factuur kan een hoop cashflow problemen wegnemen. Denk maar eens aan een investering die je moet maken of betalingen die je voor een bepaalde datum moet voldoen. Wat de reden ook is. Eerder beschikking over je liquide middelen kan je meer ademruimte geven om te ondernemen.

O2 Factoring geeft binnen 24 uur een voorschot op je factuur. Daarnaast neemt o2 Factoring ook het debiteurenbeheer over. Dit gebeurt op een professionele manier, waardoor jij geen omkijken hebt naar de administratieve afhandeling van de facturen waar jij een voorschot op hebt ontvangen.

Financiering

Een bijkomend voordeel van deze vorm van financiering is dat je geen schuld aangaat. Het is immers jouw eigen verdiende geld wat je ontvangt. Je ontvangt het enkel wat eerder dan afgesproken. Dit zorgt ervoor dat je geen negatieve getallen op je balans hoeft te plaatsen, dus je financiële positie blijft onaangetast. Meer weten over  factoring?

Ben je ZZP’er of MKB’er dan kan het vinden van een financiering weleens een uitdaging vormen. Vaak stellen financiers veel strenge voorwaarden bij het verstrekken van een lening. Minimale omzeteisen en het aanleveren van meerdere jaarverslagen zijn hier voorbeelden van. Als kleinere of startende ondernemer beschik je vaak nog niet over deze documenten.

Financiële positie van je klant

Bij een voorschot op je factuur wordt er niet gekeken naar jouw financiële positie gekeken, maar naar de financiële positie van jouw klant. Jouw klant is immers de persoon die de factuur moet voldoen. Hierdoor is een voorschot op je factuur vaak ook mogelijk als je een startende of beginnende ondernemer bent. De belangrijkste vereiste is een kredietwaardige klant.

Nu is het altijd een goede controle om de financiële positie van je klant onder de loep te nemen. Het geeft je meer zekerheid over de mate waarin je klant in staat is om jouw factuur te voldoen. Als je je factuur laat bevoorschotten worden de facturen verzekerd, waardoor jij verzekerd bent voor het risico op faillissement.

Wil jij een voorschot op je factuur?

Heb jij interesse in een voorschot op je facturen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen