Vordering verkopen aan o2Factoring

o2Factoring: vooruit met dat geld

Offerte aanvragen
Facturen binnen 24 uur betaald

Er staat een vordering uit bij je klant, maar wanneer de vordering betaald gaat worden is nog een vraagteken. De vordering zit op dat moment nog ”vast” in de betalingstermijn en misschien nog wel langer als de vordering niet op tijd betaald wordt. Hierdoor heb je (nog) geen toegang tot het geld waar jij hard voor hebt gewerkt. Dit kan de groei van je onderneming belemmeren. Zonde, want dit is niet nodig. Je kan er namelijk voor kiezen om de vordering te verkopen.

Vordering verkopen  d.m.v. factoring

Het verkopen van je vordering kan door gebruik te maken van factoring. O2Factoring koopt jouw factuur en betaald deze binnen 24 uur uit. Hierdoor hoef jij niet meer te wachten op de betalingstermijn van de factuur. Daarnaast neemt o2Factoring de administratieve afhandeling van de factuur over. Dit betekent dat je geen omkijken meer hebt naar het debiteurenbeheer en daarnaast geniet je ook van een verzekering van het faillissementsrisico. Lees hier meer over de juridische achtergrond van het verkopen (cederen) van een vordering.

Wat kan je verwachten van het verkopen van je vordering?

Op het moment dat je besluit je vordering uit handen te geven aan o2Factoring is de belangrijkste voorwaarde dat je opdrachtgever kredietwaardig is. Dit wordt gecontroleerd door een externe kredietverzekeraar. Zodra jouw opdrachtgever kredietwaardig is bevonden kan je gebruik maken van factoring.

Het factoringproces is simpel. Jij maakt je factuur in eigen lay-out op. Het enige wat wijzigt is het rekeningnummer. Jij ontvangt het geld van o2Factoring en o2Factoring ontvangt het geld van je opdrachtgever. De factuur kan je gemakkelijk uploaden in het klantportaal van o2Factoring. De rest regelen wij, o2Factoring, voor je.

Voordelen van een vordering uit handen geven

De voordelen van het verkopen van je vordering bij o2Factoring op een rijtje:

 • Binnen 24 uur betaald
 • Geen omkijken naar het debiteurenbeheer
 • Verzekerd tegen het faillissementsrisico
 • Geen langlopend contract. Al mogelijk vanaf een factuur

Waarom je vordering verkopen aan o2Factoring?

O2Factoring hanteert korte lijnen. Je hebt bijvoorbeeld altijd een vast contactpersoon. Daarnaast heb je bij o2Factoring 24/7 inzicht in de statussen van je facturen via een online klantportaal. Hierdoor blijf je zelf de regie houden over je verkochte vorderingen.

Verder hanteert o2Factoring flexibele contracten. Dit betekent dat klanten van o2 zelf bepalen wanneer ze factoring gebruiken en wanneer niet. Klanten van o2 zijn niet verplicht een bepaalde omzet of alle debiteuren via factoring te laten verlopen. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je factoring kan gebruiken hoe jij het wilt.

Meer weten over het uit handen geven van je vordering? Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

 

Probeer ons uit

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Offerte aanvragen

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen