Geplaatst op: 29 augustus 2017

Wat is debiteurenfinanciering?

Debiteurenfinanciering is ook wel de Nederlandse benaming voor factoring. Factoring an sich is een vrij onbekend begrip in Nederland. Debiteurenfinanciering is een begrip wat al wat meer verklapt over de dienstverlening. Het financieren van debiteuren is namelijk precies wat factoring/debiteurenfinanciering doet.

Lange betalingstermijnen

Op het moment dat je ondernemer bent krijg je te maken met de betalingstermijnen van je klanten. Sommige klanten hanteren een betalingstermijn van 14 dagen waar andere bedrijven een betalingstermijn van 60 dagen hanteren. Vooral bij grotere bedrijven komen langere betalingstermijnen vaak voor. De reden voor deze langere betalingstermijnen ligt vaak in het verwerkingsproces van de factuur die door veel verschillende personen uitgevoerd dient te worden.

Verwerkingsproces facturen

Bij grote organisaties komt een factuur binnen. Deze wordt ingeboekt door de financiële administratie. Na het inboeken dient de factuur nog goedgekeurd te worden door verschillende personen. Denk hierbij aan de betreffende leidinggevende en de budgethouders. Zodra de factuur door iedereen is goedgekeurd komt de factuur weer terug bij de financiële administratie. De factuur wordt dan betaalbaar gesteld. Hierna gaat de factuur met de eerst volgende betaalronde mee. Je kan je voorstellen dat er vertraging kan ontstaan, doordat de factuur door verschillende handen heen gaat.

Als ondernemer  kan je om diverse redenen niet altijd wachten op de betalingstermijn van je klant. Misschien omdat je graag een nieuwe investering wilt maken of heb je het geld nodig om gewoonweg het leven te financieren. Wat je reden ook is, de betalingstermijn van je klant kan een doorn in het oog vormen!

Wacht niet meer!

Wil jij niet meer wachten op de betalingstermijn van je klanten? Maak gebruik van debiteurenfinanciering! Door gebruik te maken van debiteurenfinanciering worden jouw facturen direct uitbetaald. Hierdoor heb je direct beschikking over je liquide middelen. O2 Factoring financiert jouw debiteuren, waardoor jij direct beschikking hebt over je factuurbedragen. Laat jouw onderneming verder groeien en wacht niet langer op de betalingstermijnen van je klanten.

O2 Factoring biedt debiteurenfinanciering aan voor ZZP’ers en MKB’ers. Wij bieden een flexibele dienstverlening aan waarbij we onze klanten maatwerk bieden. Heb je interesse in factoring? Neem gerust contact met ons op.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Bedankt voor je aanvraag.

Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Waarom wil je gebruik maken van factoring?
Ik wil zorgeloos ondernemen