4.5/5 uit 64 reviews
Factoring

Wat is debiteurenfinanciering?

09 januari 2023

Wat is debiteurenfinanciering? De definitie van debiteurenfinanciering is een financiering op basis van uitstaande facturen aan klanten of opdrachtgevers. Debiteurenfinanciering is ook wel de Nederlandse benaming voor factoring. Factoring was enkele jaren geleden nog een vrij onbekend begrip in Nederland, hoewel deze financieringsvorm met de jaren steeds populairder is geworden. Debiteurenfinanciering is een begrip wat daarentegen al wat meer verklapt over de dienstverlening, namelijk het financieren van debiteuren.

Lange betalingstermijnen

Op het moment dat je als ondernemer start krijg je te maken met de betalingstermijnen van je klanten. Sommige klanten hanteren een betalingstermijn van 14 dagen, waar andere bedrijven bijvoorbeeld een betalingstermijn van 60 dagen hanteren. Vooral bij grotere bedrijven komen langere betalingstermijnen vaak voor. De reden voor deze lange betalingstermijnen ligt vaak in het verwerkingsproces van de factuur. Aangezien dit door verschillende personen uitgevoerd dient te worden.

Verwerkingsproces facturen

Bij grote organisaties komt een factuur binnen. Deze wordt ingeboekt door de financiële administratie. Na het inboeken dient de factuur nog goedgekeurd te worden door verschillende personen. Denk hierbij aan de betreffende leidinggevende en de budgethouders. Zodra de factuur door iedereen is goedgekeurd komt de factuur weer terug bij de financiële administratie. De factuur wordt dan betaalbaar gesteld. Vervolgens gaat de factuur met de eerstvolgende betaalronde mee. Je kunt je voorstellen dat er zo vertraging kan ontstaan, doordat de factuur door verschillende handen heen gaat.

Als ondernemer kun je om diverse redenen niet altijd wachten op de betalingstermijn van je klant. Misschien omdat je een nieuwe investering wilt maken of je hebt het simpelweg nodig om van te kunnen leven. Wat je reden ook is, de betalingstermijn van jouw klant kan een doorn in het oog zijn.

Wacht niet langer!

Wil jij niet meer wachten op de betalingstermijn van jouw klant(en)? Maak gebruik van debiteurenfinanciering. Door gebruik te maken van debiteurenfinanciering worden jouw facturen direct uitbetaald. En met direct bedoelen we binnen 24 uur, als de aanvraag is goedgekeurd. Hierdoor heb je direct beschikking over je liquide middelen. O2Factoring financiert jouw debiteuren, waardoor jij direct beschikking hebt over je factuurbedrag(en). Laat jouw onderneming verder groeien en wacht niet langer op de betalingstermijnen van je klanten.

O2Factoring biedt debiteurenfinanciering aan voor ZZP’ers en MKB’ers. Wij bieden een flexibele dienstverlening aan waarbij we onze klanten maatwerk bieden. Hebben we je interesse gewekt en wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.