4.5/5 uit 64 reviews

Kredietwaardigheidscheck

De kredietwaardigheid wordt gecontroleerd doormiddel van een kredietwaardigheidscheck. Een van de belangrijkste voorwaarden om gebruik te maken van onze dienstverlening factoring is een goede kredietwaardigheid van je debiteuren.

Kredietwaardigheidscheck

Een kredietwaardigheidscheck is dus een middel om de kredietwaardigheid van een bedrijf te toetsen. Dit kan je zelf doen, maar ook door een bedrijf laten uitvoeren:

Vraag gratis een kredietcheck aan

Wil je zeker weten dat jouw opdrachtgever kreditwaardig is? Vraag een gratis kredietcheck aan en ontvang binnen 1 werkdag reactie.

Kredietwaardigheid betekenis

De betekenis van kredietwaardigheid is simpel gezegd dat er doormiddel van een kredietwaardigheidscheck gekeken wordt naar de financiële positie van een onderneming. Hierbij wordt de vraag gesteld - is deze onderneming in staat om al zijn of haar schulden (en dus openstaande facturen) te betalen?

Het is dus belangrijk om op voorhand een goede inschatting te maken van de kredietwaardigheid van je debiteuren, zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wij werken inmiddels ruim 1,5 jaar met O2 Factoring samen. Wat het meest tot de verbeelding spreekt is de snelheid van handelen en flexibiliteit die men laat zien! Kortom, professionele partij, prettige samenwerking!

Zelf de kredietwaardigheid checken

Er zijn wat controles die je zelf kan doen om een inschatting te maken van de kredietwaardigheid van je debiteur, namelijk:

  • Bekijk of er iemand in je netwerk is die al eens heeft gewerkt met de debiteur. Zo kan je erachter komen hoe de betaalmoraal van de debiteur is.
  • Kijk waar je debiteur gevestigd is. Hierdoor kan je een beter beeld vormen over de financiële positie van de debiteur.
  • Doe wat online onderzoek naar de debiteur. Online is er een hoop informatie te vinden, denk bijvoorbeeld aan review websites.

Kredietcheck door een bedrijf laten uitvoeren

Er zijn verschillende bedrijven die kredietwaardigheidschecks uitvoeren. Hierbij heb je de keuze om je compleet te laten ontzorgen door te kiezen voor een kredietverzekeraar. Hierbij kan je naast een kredietcheck ook een kredietverzekering afsluiten.

Je hebt ook de mogelijkheid om jaarcijfers op te vragen. Dit kost vaak een paar euro. Het is hierbij wel van belang dat je de jaarcijfers kan lezen, zodat je een inschatting kan maken van de kredietwaardigheid van je debiteur.

Een kredietcheck én direct je factuur uitbetaald

Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen automatisch gecontroleerd op kredietwaardigheid, want een goede kredietwaardigheid is een voorwaarde om gebruik te maken van factoring. Zodra jouw opdrachtgever wordt goedgekeurd krijg je jouw factuur direct uitbetaald!

Veelgestelde vragen

Heb je nog meer vragen? Bekijk ze in onze FAQ of neem contact met ons op

Merkt mijn opdrachtgever iets van de kredietcheck?

Wij laten de kredietwaardigheid van jouw opdrachtgever checken door onze kredietverzekeraar. Maak je maar geen zorgen, je klanten merken hier niks van.

Wat kost het om de kredietcheck uit te besteden?

Niks! Wij voeren altijd een kredietcheck uit op de opdrachtgever die je bij ons aanmeldt. Dit doen wij kosteloos voor onze klanten.

Kan ik zelf de kredietwaardigheid van mijn opdrachtgever checken?

Er zijn wat controles die je zelf kan doen om een inschatting te maken van de kredietwaardigheid van je debiteur. Wij raden aan na te gaan in je eigen netwerk of iemand ervaring heeft met de debiteur en online op onderzoek te gaan. Aanvullend kan je de jaarcijfers opvragen bij de Kamer van Koophandel.

Behoefte aan een persoonlijke uitleg?

Heb je nog vragen over kredietchecks? Neem dan contact op met Myrte.