Factuur verkopen

o2Factoring: Vooruit met dat geld

Openstaande factuur verkopen

Zit je erover na te denken om je openstaande factuur te verkopen? Dat is begrijpelijk, want niemand wacht graag op de uitbetaling van zijn of haar facturen. Een gemiddelde betalingstermijn in Nederland varieert tussen de 30 á 35 dagen. Wij begrijpen dat dit een lange periode is om te overbruggen. En daarom betalen we bij o2Factoring facturen binnen 24 uur uit.

Onze dienstverlening is eenvoudig, direct en duidelijk. Jij bepaalt of je één factuur, één of meerdere debiteuren en/of je gehele omzet bij ons neerlegt. De kosten betaal je per openstaande factuur, zodat jij ons kan inschakelen wanneer jij het nodig vindt.

Het debiteurenbeheer van de ingestuurde facturen nemen wij van je over. Daarnaast dekken wij ook het faillissementsrisico voor je af. Dit zorgt ervoor dat jouw ondernemersrisico beperkt wordt. Wij vinden het belangrijk om je ademruimte te geven, zodat je je kunt focussen op het ondernemen zelf. Onze slogan is niet voor niks, o2Factoring: zuurstof voor MKB & ZZP.

Facturen binnen 24 uur betaald

Wat zijn de voordelen?

1. Wij betalen direct je facturen

Als klant van o2Factoring kun je je facturen heel eenvoudig indienen via een online portal. Wij controleren jouw facturen en sturen deze direct naar jouw klant. De ingediende factuur betalen wij vervolgens binnen 24 uur aan je uit. Je hoeft niet meer te wachten op de betalingstermijn van je debiteur en jij kunt je focussen op hetgeen dat echt belangrijk is. Jouw onderneming!

2. Uitbesteding debiteurenbeheer

Wij betalen niet alleen direct jouw factuur uit, wij nemen ook het debiteurenbeheer van je over. Betaalt jouw klant de factuur te laat? Daar hoef jij je niet meer druk om te maken. o2Factoring gaat hier achteraan, uiteraard in overleg met jou. Onze medewerkers hebben hierin veel ervaring en zorgen voor het behoud van een goede relatie tussen jou en je klant.

3. Geen faillissementsrisico meer

Veel ondernemers vrezen hiervoor: Je klant gaat failliet en kan jouw factuur niet meer betalen. Dit kost jou veel tijd, energie en uiteindelijk ook geld. De kans is namelijk groot dat je achterblijft met een onbetaalde factuur. Ook hierbij kan o2Factoring helpen. Het risico op een faillissement wordt namelijk voor je verzekerd. Als jouw klant ons niet meer kan betalen in verband met een faillissement, dan is dit ons risico.

4. Geen minimale omzeteisen

Omdat wij vooral kijken naar de kredietwaardigheid van je debiteuren, hanteren wij geen strenge omzeteisen. Ook kleine ondernemingen en starters kunnen klant worden van o2Factoring.

5. Mogelijk vanaf één factuur!

Bij o2Factoring kun je zelf kiezen welke facturen je laat voorfinancieren en welke niet. Je zit niet vast aan langdurige contracten. Je kunt onze dienstverlening al uitproberen met één factuur!

 

Hoe werkt het verkopen van mijn facturen?

Het verkopen van je facturen aan o2Factoring is heel eenvoudig. Jij maakt de factuur op zoals je gewend bent. Het enige dat je moet aanpassen is het IBAN nummer. Ook voeg je een zogenoemde cessietekst toe aan de factuur. Dit is een korte beschrijving waarin staat dat de factuur is overgedragen aan o2Factoring. Wij sturen de factuur naar je klant en betalen deze binnen 24 uur uit, ongeacht de betalingstermijn van je debiteur(en). Verbeter je cashflow en financier je onderneming zonder schuld aan te gaan.

Wat zijn de kosten?

Je betaalt slechts een klein percentage van het factuurbedrag voor factoring. Dit is meestal tussen de 2% en 5%. Dit percentage hangt af van verschillende factoren, zoals het factuurbedrag, de kredietwaardigheid van je debiteur en de betalingstermijn. Onze accountmanagers berekenen voor jou het scherpste tarief. Daarnaast kun je zelf kiezen welke facturen je laat voorfinancieren en welke niet. De kosten die je maakt heb je dus geheel in eigen hand.

 

Probeer ons uit, al met één factuur!

Jij bepaalt welke facturen je direct uitbetaald wilt hebben. Doordat onze contracten direct op te zeggen zijn is het mogelijk om onze dienstverlening éénmalig uit te proberen. Ben je nieuwsgierig of wij iets voor jou kunnen betekenen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en laat je nieuwe factuur direct door ons voorfinancieren.

Je openstaande factuur verkopen met factoring doe je bij o2Factoring. Vooruit met dat geld!

Probeer ons uit

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Offerte aanvragen
Pinpas icoon

Zo werkt het

Wij betalen facturen gebaseerd op afgeronde prestaties of diensten binnen 24 uur uit, ongeacht de betalingstermijn van je debiteur(en). Verbeter je cashflow en financier je onderneming zonder schuld aan te gaan.

Meer
Geldzak icoon

Dit kost het

De kosten worden berekend door een percentage van het factuurbedrag.

Meer
Factoring icoon

Probeer ons

Jij bepaalt welke facturen je direct uitbetaald wilt hebben. Doordat onze contracten direct op te zeggen zijn is het mogelijk om onze dienstverlening éénmalig uit te proberen.

Probeer het eens met één factuur

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen