4.6/5 uit 66 reviews

Openstaande facturen innen

Openstaande facturen zijn erg vervelend en kunnen op de lange termijn voor problemen zorgen, zoals belemmering van je cashflow en het stagneren van de groei van je onderneming. Het is van groot belang om je openstaande facturen tijdig te innen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Om openstaande facturen succesvol te innen, is het belangrijk om duidelijk en tijdig te communiceren met klanten, proactief op te volgen en eventueel betalingsregelingen te treffen.

Openstaande facturen
  • 10 jaar factoringspecialist
  • Altijd een offerte op maat
  • Persoonlijke accountmanager
  • Geen minimale omzeteisen
4.6/5 uit 66 reviews

Tips voor snelle betaling van facturen

Het innen van openstaande facturen kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om het proces effectiever te maken. Hier zijn enkele tips voor het innen van openstaande facturen:

Tip 1: Communiceer duidelijk en tijdig

Stuur herinneringen naar klanten zodra de betalingstermijn is verstreken. Zorg voor duidelijke en vriendelijke communicatie waarin je aangeeft dat de factuur nog openstaat en vraag om betaling binnen een specifieke termijn.

Tip 2: Wees proactief in het opvolgen

Neem regelmatig contact op met klanten om de status van de openstaande facturen te bespreken. Stel vragen, bied hulp aan en zoek samen naar oplossingen om eventuele obstakels voor betaling weg te nemen.

Tip 3: Overweeg alternatieve betalingsregelingen

Als een klant moeite heeft met het volledig betalen van de openstaande factuur, overweeg dan om een betalingsregeling te treffen. Dit kan helpen om de betaling te verspreiden over een langere periode, waardoor het voor de klant gemakkelijker wordt om aan zijn verplichtingen te voldoen.

Tip 4: Schakel een incassobureau in

Als alle inspanningen om de betaling te innen niet succesvol zijn, kun je overwegen om een incassobureau in te schakelen. Zij hebben de expertise en middelen om juridische stappen te ondernemen om betaling af te dwingen.

20240311 o2 Factoring Kantoorbeelden 23

Een openstaande factuur verkopen

Heb jij problemen met het innen van je facturen en kun je wel wat hulp gebruiken op dit vlak? Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om je factuur te verkopen. Je verkoopt deze aan een financiële instelling, zoals een factoringmaatschappij. Zij betalen jouw nieuwe factuur direct aan je uit. Je betaalt hiervoor slechts een klein percentage van het factuurbedrag. De factormaatschappij neemt ook het debiteurenbeheer en het eventuele incassotraject van je over. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over de inning van je openstaande facturen.

+ Lees hier meer over het verkopen van jouw facturen
Vrouw met een map van o2Factoring

Zo verkoop jij je openstaande facturen

Het verkopen van je facturen aan een factoringmaatschappij is heel eenvoudig en meestal snel geregeld. De factoringmaatschappij vraagt om enkele gegevens en documenten en gaat vervolgens aan de slag met jouw aanvraag. Binnen enkele dagen kun je al klant zijn en jouw facturen indienen.

Infographic o2 Factoring watisfactoring 1

Wat is het gevaar van (lang) openstaande facturen?

Facturen die te lang openstaan brengen verschillende gevaren met zich mee voor je bedrijf. Het kan leiden tot cashflowproblemen, waardoor je moeilijker aan je eigen financiële verplichtingen kunt voldoen, zoals het betalen van leveranciers, lonen of andere uitgaven. Het werkkapitaal vermindert waardoor je niet kunt groeien of investeren. Ook zorgen langdurig openstaande facturen voor spanningen in de klantrelaties. Het kan het vertrouwen aantasten en de toekomstige zakelijke samenwerking negatief beïnvloeden. Daarnaast neemt het opvolgen en beheren van openstaande facturen veel tijd en middelen in beslag.

+ Lees hier hoe jij je cashflow kunt verbeteren
20240311 o2 Factoring Kantoorbeelden 09

Nooit meer een betalingstermijn met factoring

Als het innen van openstaande facturen een structureel probleem is, kun je overwegen om factoring als financieringsvorm te gebruiken. Hierbij verkoop je de openstaande facturen aan een factoringmaatschappij, die het debiteurenbeheer en de inning voor zijn rekening neemt. De factuur wordt direct aan jou overgemaakt, waardoor jij niet meer hoeft te wachten op je geld. De betalingstermijn wordt verkort tot 1 dag.

Probeer ons uit met één factuur!

Ben je klaar met het aanjagen van je klanten omdat er nog facturen openstaan? En wil je een snelle uitbetaling van je factuur zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen? Vraag dan eens een offerte aan via onze website. Onze professionals helpen je graag verder. Je zit nergens aan vast, je kunt onze dienstverlening al uitproberen met 1 factuur.

20230511 o2 Factoring Kralingse Bos 21

Veelgestelde vragen

Heb je nog meer vragen? Bekijk ze in onze FAQ of neem contact met ons op

Hoe snel betalen jullie mijn factuur?

Wij betalen je factuur binnen 24 uur na goedkeuring uit. In 70% van de gevallen betalen wij facturen zelfs binnen 2 uur uit! Op werkdagen betalen wij om meerdere keren per dag uit tot 15.00.

Spoedboeking:

Wil je na 15.00 een factuur uitbetaald krijgen dan kan dit via een spoedbetaling (dit kost 39,- euro excl. btw) welke om 16:30 wordt uitbetaald.

+ Vertel mij meer
Wat kost factoring bij o2Factoring?

De kosten van factoring worden bepaald door een aantal uiteenlopende factoren waardoor iedere situatie uniek is. Over het algemeen verschilt het percentage dat je moet afstaan tussen de 1,5 tot 4%. Neem een kijkje op onze kosten pagina voor een gedetailleerd overzicht van de factoren die je prijs beïnvloeden.

Kostenindicatie voor jouw onderneming:

Wij maken een persoonlijke offerte voor je. Voor een indicatie van de kosten gespecificeerd op jouw onderneming kun je hier een vrijblijvende offerte aanvragen.

+ Vertel mij meer
Hoe vraag ik factoring aan?

First things first, vraag een offerte aan via ons offerteformulier!

Na het introductiegesprek met je persoonlijke accountmanager ontvang je onze offerte. Hierna hebben we wat documenten van je nodig om alles in orde te maken. Bijvoorbeeld een kopie van je ID, een bankpas en één van de overeenkomsten met je debiteuren. Afhankelijk van de situatie kunnen we om meer gegevens vragen.

Deze documenten kan je gemakkelijk indienen via jouw eigen factoringportal.