o2 Factoring: vooruit met dat geld

Het proces is simpel.

o2Factoring
betaalt je facturen
binnen 24 uur uit.

Eén factuur of al je debiteuren?

Jij mag het zeggen! In beide gevallen hebben we een passende oplossing. Onze contracten zijn altijd per direct opzegbaar. Zo probeer je al met  één factuur  of onze dienstverlening je bevalt.
Wil je ons vaker inzetten? Dan  raden wij aan om per debiteur te bepalen of je gebruik wilt maken van factoring. Administratief gezien is dit voor zowel jezelf als je opdrachtgever een stuk handiger om te verwerken.
Je kiest zelf welke debiteuren je aan ons wilt overdragen. De enige voorwaarde is dat je debiteur kredietwaardig moet zijn. De kredietwaardigheid geeft aan in hoeverre je opdrachtgever in staat is om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. Wij controleren de kredietwaardigheid via kredietverzekering van Euler Hermes.

Werkwijze - O2Factoring

Hoe werkt factoring

Zodra je klant bij ons wordt, krijg je toegang tot een eigen factoringportal. Binnen deze factoringportal heb je de mogelijkheid om facturen te uploaden. Je factuur stel je op, zoals je gewend bent. Je zet er alleen een ander rekeningnummer op. Wij versturen ze automatisch naar je opdrachtgever en  betalen je factuur binnen 24 uur na goedkeuring uit. Vervolgens wachten wij op de afgesproken betalingstermijn van de opdrachtgever(s).

 

Wij verzekeren het faillissementsrisico van de opdrachtgevers en voeren, in overleg, het debiteurenbeheer voor de ingestuurde facturen. Zo ben jij niet onnodig veel energie en tijd kwijt met het najagen van facturen die te laat betaald worden. Via de factoringportal heb je 24/7 inzicht in de status van je ingestuurde facturen. Als wij acties hebben ondernomen, zie je dat ook in je portal.  Dat is pas zorgeloos ondernemen!

Klant worden

1. Vul het offerteformulier in op onze website.
2. Wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
3. Je ontvangt van ons een vrijblijvende offerte.
4. Bij akkoord hebben wij enkele documenten nodig om het contract op te stellen.
5. Welkom bij o2 Factoring!

Offerte aanvragen

Klanten - O2Factoring

De kosten

Betaal enkel kosten per factuur!

De kosten van factoring worden berekend als een percentage van het factuurbedrag.  De hoogte van het percentage is afhankelijk van factoren als de betalingstermijnen van je opdrachtgevers en de hoogte van de omzet die we gaan factoren. Gemiddeld genomen zeggen we dat klanten die eenmalig een factuur willen laten factoren tussen de 2% en 5% factorfee betalen. Klanten die ervoor kiezen de gehele omzet door ons te laten factoren betalen tussen de 1% en 4% van de omzet.

Hiernaast is een rekenvoorbeeld te vinden van een klant die kiest om eenmalig een factuur van €10.000 te laten voorfinancieren. Deze klant betaald 3,5% kosten per factuur.

Wij brengen enkel kosten in rekening op het moment dat wij één of meerdere facturen financieren. Stuur je een maand geen facturen in, dan heb je ook geen kosten.

Ontdek hoe o2 Factoring werkt

Wij mailen je in een paar stappen waarom wij deze week al
5549 facturen in behandeling hebben genomen