o2Factoring: vooruit met dat geld

Het proces is simpel.

o2Factoring
betaalt je facturen
binnen 24 uur uit.

Klant worden

Vul het offerteformulier in op onze website.
Wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Je opdrachtgever controleren wij op kredietwaardigheid. Bij een goede kredietwaardigheid ontvang je een vrijblijvende offerte op maat.
Bij akkoord hebben wij nog een aantal documenten nodig om het contract op te stellen. Zodra we het contract ondertekend retour hebben ontvangen ben je klant van o2Factoring!

Factoring werkwijze

Factuur opmaken
Stel je factuur op in de lay-out die je gewend bent.
Factuur uploaden
Zodra je klant bent, krijg je toegang tot een eigen factoringportal. Binnen de factoringportal heb je de mogelijkheid om je eigen facturen te uploaden.
Binnen 24 uur wordt je factuur betaald
Na goedkeuring van je factuur, wordt deze binnen 24 uur aan je uitbetaald.
O2Factoring ontvangt het factuurbedrag van je opdrachtgever
Je opdrachtgever betaalt het factuurbedrag aan o2Factoring. Mocht deze niet binnen de afgesproken betalingstermijn betaald worden, dan voeren wij het debiteurenbeheer voor je uit.
Afwikkelen van de transactie
Zodra wij het factuurbedrag van je opdrachtgever ontvangen hebben, keren wij het restantbedrag aan je uit en zorgen wij voor de administratieve afwikkeling van je factuur.

Ontdek hoe o2 Factoring werkt

Wij sturen je een e-mail met extra informatie over onze dienstverlening.

De kosten

Betaal enkel kosten per factuur!

De kosten van factoring worden berekend als een percentage van het factuurbedrag.  De hoogte van het percentage is afhankelijk van factoren als de betalingstermijnen van je opdrachtgevers en de hoogte van de omzet die we gaan factoren. Gemiddeld genomen zeggen we dat klanten die eenmalig een factuur willen laten factoren tussen de 2% en 5% factorfee betalen. Klanten die ervoor kiezen de gehele omzet door ons te laten factoren betalen tussen de 1,5% en 4% van de omzet.

Hiernaast is een rekenvoorbeeld te vinden van een klant die kiest om eenmalig een factuur van €10.000 te laten voorfinancieren. Deze klant betaalt 2,8% kosten per factuur.

Wij brengen enkel kosten in rekening op het moment dat wij één of meerdere facturen financieren. Stuur je een maand geen facturen in, dan heb je ook geen kosten.