o2 Factoring: vooruit met dat geld

Het proces is simpel.

o2Factoring
betaalt je facturen
binnen 24 uur uit.

Werkwijze

1. Kredietwaardigheidscheck
Om gebruik te maken van factoring dienen je klanten kredietwaardig te zijn. De kredietwaardigheid geeft aan in hoeverre je opdrachtgever in staat is om zijn financiële verplichtingen te voldoen. Wij controleren de kredietwaardigheid via de kredietverzekering van Euler Hermes. Je klant merkt niets van deze check.

2. Ontvangst offerte
Bij een goedgekeurde kredietwaardigheid ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

3. Verzamelen documentatie
Als je akkoord gaat met de offerte dan vragen wij enkele documenten om een contract op te kunnen stellen.

4. Ontvangst factoring contract
Onderteken het contract en stuur dit retour. Onze contracten zijn altijd per direct opzegbaar. Zo probeer je al met één factuur of onze dienstverlening je bevalt.

5. Factuur opmaken
Stel je factuur op, zoals je gewend bent. Je zet er alleen een ander rekeningnummer op. Het geld heb jij immers na 24 uur, na goedkeuring van de factuur, van ons ontvangen. Je klant betaalt de factuur aan o2 Factoring. Zo is de cirkel weer rond!

6. Factuur uploaden
Zodra je klant van ons bent geworden krijg je toegang tot een eigen factoringportal. Binnen deze factoringportal heb je de mogelijkheid om facturen te uploaden.

7. Binnen 24 uur wordt je factuur betaald
Wij wachten op de afgesproken betalingstermijn van je klanten en zorgen ook voor de administratieve afhandeling van je factuur.

Klant worden

1. Vul het offerteformulier in op onze website.
2. Wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
3. Je ontvangt van ons een vrijblijvende offerte.
4. Bij akkoord hebben wij enkele documenten nodig om het contract op te stellen.
5. Welkom bij o2 Factoring!

Offerte aanvragen

Klanten - O2Factoring

De kosten

Betaal enkel kosten per factuur!

De kosten van factoring worden berekend als een percentage van het factuurbedrag.  De hoogte van het percentage is afhankelijk van factoren als de betalingstermijnen van je opdrachtgevers en de hoogte van de omzet die we gaan factoren. Gemiddeld genomen zeggen we dat klanten die eenmalig een factuur willen laten factoren tussen de 2% en 5% factorfee betalen. Klanten die ervoor kiezen de gehele omzet door ons te laten factoren betalen tussen de 1% en 4% van de omzet.

Hiernaast is een rekenvoorbeeld te vinden van een klant die kiest om eenmalig een factuur van €10.000 te laten voorfinancieren. Deze klant betaalt 3,5% kosten per factuur.

Wij brengen enkel kosten in rekening op het moment dat wij één of meerdere facturen financieren. Stuur je een maand geen facturen in, dan heb je ook geen kosten.

Ontdek hoe o2 Factoring werkt

Wij mailen je in een paar stappen waarom wij deze week al
7472 facturen in behandeling hebben genomen