4.5/5 uit 64 reviews
Factoring

De 5 belangrijkste voordelen van factoring

10 januari 2023

Als je gebruik wilt maken van factoring wordt in eerste instantie altijd benadrukt dat het factuurbedrag snel op jouw rekening staat. Dat is ook vaak waarom ondernemers waarde hechten aan deze financieringsvorm. Maar bij factoring is een snelle uitbetaling niet het enige voordeel. Wij vertellen je graag welke voordelen factoring te bieden heeft. In dit artikel gaan wij (op willekeurige volgorde) dieper in op de 5 belangrijkste voordelen van factoring:

  1. Directe uitbetaling van je factuur
  2. Uitbesteding debiteurenbeheer
  3. Geen faillissementsrisico meer
  4. Geen minimale omzeteisen
  5. Mogelijk vanaf één factuur!

1. Directe uitbetaling van je factuur

Binnen 24 uur betaalt o2Factoring jouw facturen uit, dat is uiteraard na goedkeuring van jouw aanvraag. En ongeacht de betalingstermijn van jouw debiteur(en). Hiermee verbeter je direct de cashflow van je onderneming.

Je kunt zaken doen met debiteuren die snel betalen, maar je kunt ook langer op je geld moeten wachten. Betalingstermijnen variëren in Nederland vaak tussen de 30 en 60 dagen. Hoewel het ook wel eens kan voorkomen dat een betalingstermijn langer is dan 60 dagen. Aangezien je je eigen betaalverplichtingen niet kunt uitstellen, biedt factoring een uitkomst. Factoring maakt je bedrijfsvoering onafhankelijk van de betalingstermijn van debiteuren. Daarnaast heb je directe beschikking over liquide middelen om te investeren, personeel aan te nemen of om leveranciers te betalen.

2. Uitbesteding debiteurenbeheer

Indien gewenst voeren wij het debiteurenbeheer voor de facturen die je bij ons ter factoring onderbrengt. Zo hoef je hier zelf niet langer tijd en energie aan te besteden.

Debiteurenbeheer is tijdrovend en moet nauwkeurig en precies gebeuren. In overleg nemen wij het debiteurenbeheer over. Hierbij kun je zelf het moment en de toonzetting bepalen. Je hebt online inzicht in al onze acties en communicatie met jouw debiteuren.

3. Geen faillissementsrisico meer

Naast een directe uitbetaling zorgen wij ook voor een verzekering van jouw factuur. Daarmee is elke factuur die wij factoren verzekerd tegen faillissementsrisico van je klanten.

Wanneer een debiteur failliet gaat is dat erg vervelend. Normaal gesproken schrijf je het openstaande saldo af en dat kost veel negatieve energie. Facturen die wij factoren zijn altijd verzekerd voor 90% van de factuurwaarde. Je voorkomt hiermee grote financiële stroppen. Dit creëert rust op het moment dat je zaken doet met nieuwe debiteuren.

4. Geen minimale omzeteisen

Bij ons heb je geen verplichtingen om de gehele omzet onder te brengen of om een bepaald aantal facturen in te sturen. Wij brengen geen kosten in rekening wanneer je geen facturen instuurt.

Factoring is een flexibel product waarbij je niet vastzit aan verplichtingen. Factoring inzetten op het moment dat het niet noodzakelijk is, is zonde van je geld. Wij verplichten je daarom niet om een langlopend contract met ons af te sluiten en we eisen ook geen minimum omzetgaranties van je.

5. Mogelijk vanaf één factuur!

Kies zelf welke facturen je direct bij ons laat uitbetalen. Probeer het met 1 factuur en beslis daarna of ons product bevalt. Je kunt bij ons 1 factuur indienen, de gehele omzet of alles daartussenin. Wij passen ons product aan op jouw wensen.

O2Factoring maakt factoring op afroep beschikbaar alsook de 5 belangrijkste voordelen van factoring. Je gebruikt het alleen op de momenten dat jij het nodig hebt. Gebruik factoring bijvoorbeeld tijdens piekmomenten, of in een periode dat je extra moet investeren. Door factoring flexibel in te zetten heb je een slimme en efficiënte manier om jouw cashflow te verbeteren.