4.5/5 uit 64 reviews
Ondernemen

Duurzame relaties met leveranciers door factoring

30 april 2024

Als ondernemer zijn duurzame relaties belangrijk. Een duurzame relatie met leveranciers biedt voordelen. Zo creëer je een vertrouwensband, betaal je een eerlijke prijs en versterk je elkaar. Ook het gebruik van factoring kan bijdragen aan een duurzame relatie met je leverancier. Wij vertellen je er meer over.

Het belang van sterke relatie met je leveranciers

Een sterke relatie met je leveranciers is niet alleen belangrijk voor vertrouwen en de hierboven genoemde punten. Het is ook heel belangrijk voor de groei van je onderneming en om je concurrenten een stapje voor te blijven. Door een sterke relatie verbeter je de communicatie en samenwerking met je leverancier. Dit maakt het makkelijker om in de toekomst in te spelen op veranderingen en ontwikkelingen.

Het effect van late betalingen op de relatie met jouw leveranciers

Je zult begrijpen dat een leverancier niet blij wordt als zijn of haar factuur niet op tijd betaald wordt. Dit kan de relatie die je met je leverancier hebt negatief beïnvloeden en dat is zonde. Begrijpelijk is dat een leverancier ook zijn kosten heeft die betaald moeten worden. Doordat jij een factuur niet op tijd betaalt kan een leverancier in de problemen komen.

De voordelen voor beide partijen

Door gebruik te maken van factoring ontvang je direct het geld van jouw klanten en/of opdrachtgevers, zodat jij over genoeg liquiditeit beschikt om je leverancier te betalen. Hiermee behoud je de sterke relatie die je met je leverancier hebt.

Zo start jij met factoring en houd jij je leveranciers tevreden

Wil je starten met factoring? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Bij o2Factoring maken wij offertes op maat, zodat jij altijd een aanbod ontvangt wat past bij jou en je onderneming. Vind je de offerte interessant? Dan doorloop je via jouw persoonlijke factoringportal een aantal eenvoudige stappen waarin je de gevraagde informatie en documenten met ons deelt. Hierna maken wij een contract voor je op. Heb je het contract ondertekend? Welkom bij o2Factoring! Vanaf dan kan jij je eerste facturen indienen.