4.5/5 uit 64 reviews
Financiële termen

Debiteurenverzekering

21 november 2023

Een debiteurenverzekering, ook wel kredietverzekering genoemd, is een financiële dienst die bedrijven beschermt tegen het risico van oninbare vorderingen. In dit artikel lichten we toe wat zo’n verzekering precies inhoudt en hoe het jou kan beschermen tegen onvoorziene financiële verliezen.

Wat is een debiteurenverzekering?

Een debiteurenverzekering biedt dekking voor situaties waarin jouw klanten niet in staat zijn om de facturen te betalen vanwege insolventie, wanbetaling, faillissement of andere financiële problemen. Dit kan de financiële stabiliteit van je bedrijf verbeteren. De dekking van een debiteurenverzekering kan variëren, maar meestal dekt deze een percentage van het bedrag van de oninbare vorderingen. Verzekeringsmaatschappijen voeren vaak kredietbeoordelingen uit op de klanten van je bedrijf om het risico te evalueren voordat ze dekking bieden. Sommige debiteurenverzekeraars kunnen ook incassodiensten aanbieden om openstaande facturen te innen voordat ze als oninbaar worden beschouwd.

Waarom sluit je een debiteurenverzekering af?

Een van de belangrijkste redenen om een debiteurenverzekering af te sluiten is om bescherming te bieden tegen het risico van oninbare vorderingen. Door het afsluiten van een debiteurenverzekering kan een bedrijf zijn financiële positie versterken en het risico van cashflowproblemen verminderen. Dit kan helpen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, zelfs als klanten niet op tijd betalen.

Laat je bedrijf veilig groeien met een debiteurenverzekering

Een debiteurenverzekering kan een waardevol instrument zijn om je bedrijf veilig te laten groeien. Het geeft jou het vertrouwen om nieuwe klanten aan te trekken, zonder vrees voor oninbare vorderingen. Met een debiteurenverzekering heb je een grotere financiële zekerheid. Hierdoor kun je grotere projecten aannemen, grotere orders accepteren en nieuwe markten betreden. Je kunt blijven groeien zonder je zorgen te maken over financiële risico's.

Kan o2Factoring me helpen met een verzekering?

Jazeker! Wij bieden ook een debiteurenverzekering aan als onderdeel van factoring. De facturen die je bij ons indient worden verzekerd door onze kredietverzekeraar. Dit betekent dat wij niet alleen jouw facturen direct uitbetalen, maar dat je ook verzekerd bent tegen oninbare vorderingen. Wij bieden daarmee een uitgebreide financiële oplossing voor bedrijven. Wil jij je ook geen zorgen meer maken over wanbetalers?