4.5/5 uit 64 reviews
Facturen

Facturatie uitbesteden

03 augustus 2023

Als ondernemer moet je veel ballen hoog houden. Helaas ontkom je niet aan diverse administratieve klussen. Misschien niet het spannendste, maar wel belangrijk. Denk bijvoorbeeld eens aan facturatie. Dit is een essentieel aspect binnen het ondernemen. Na het afronden van het werk ben je verantwoordelijk voor het opstellen van een duidelijke en complete factuur en ook de opvolging hiervan. Het is van belang dat je dit goed in de gaten houdt. Je wil natuurlijk liever niet op je geld wachten. Gelukkig zijn er ook partijen die jou kunnen helpen met jouw facturatie. Zij stellen jouw factuur op en versturen deze naar je klant. Ze houden ook de betalingstermijn in de gaten en ondernemen actie wanneer nodig. In dit artikel gaan wij hier verder op in.

Hoe werkt het uitbesteden van je facturatie?

Wil je het facturatieproces van je onderneming vereenvoudigen? Dan kun je ervoor kiezen om je facturatie uit te besteden aan bijvoorbeeld een administratiekantoor. Dit begint altijd met een overleg. Je bespreekt je facturatie behoeften, verwachtingen en eventuele specifieke vereisten die je hebt. Het administratiekantoor zet vervolgens het facturatieproces voor je op. Dit omvat het maken van professionele facturen met de juiste gegevens. Daarna zorgt het administratiekantoor voor het verzenden van de facturen naar je klanten. Dit kan per e-mail, per post of via een online platform, afhankelijk van wat voor jou het meest geschikt is. Het administratiekantoor houdt vervolgens de betaling in de gaten. Wanneer je klant niet op tijd betaalt, voert het administratiekantoor het debiteurenbeheer voor je uit. Het administratiekantoor verstuurt regelmatig rapportages over de status van je facturatie en openstaande facturen. Dit helpt je om het overzicht te behouden en eventuele problemen snel op te lossen.

Waarom je facturatie uitbesteden?

Het uitbesteden van je facturatie aan een administratiekantoor kan je veel tijd en moeite besparen, waardoor je je kunt concentreren op je kernactiviteiten en bedrijfsgroei. Het stelt je ook in staat om te profiteren van de expertise van professionals op het gebied van facturatie en debiteurenbeheer, wat kan leiden tot een verbeterde cashflow en een efficiënter facturatieproces voor je bedrijf.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van je facturatie?

Het uitbesteden van je facturatie kent vele voordelen. Zoals onderstaande voorbeelden:

  • Verbeterde cashflow:
    Het uitbesteden van facturatie kan zorgen voor een snellere betaling van openstaande facturen.
  • Tijd- en kostenbesparing:
    Het debiteurenbeheer kan tijdrovend zijn, vooral voor kleine ondernemers met beperkte middelen. Door dit proces uit te besteden aan experts, kunnen ondernemers kostbare tijd besparen.
  • Professioneel debiteurenbeheer:
    Het uitbesteden van facturatie aan gespecialiseerde partijen garandeert een professionele aanpak bij het innen van betalingen.

Is factoring hetzelfde als facturatie uitbesteden?

Naast het uitbesteden van je facturatie aan een administratiekantoor, kun je er ook voor kiezen om je facturen over te dragen aan een factoringmaatschappij. Factoring en het uitbesteden van je facturatie is niet hetzelfde, hoewel ze beide wel te maken hebben met het beheer van facturen en betalingen. Wanneer je je facturen overdraagt aan een factoringmaatschappij, dan besteed je niet het gehele facturatieproces uit. Jij stelt zelf je facturen op en dient deze in bij de factoringmaatschappij. In tegenstelling tot een administratiekantoor betaalt de factoringmaatschappij jouw facturen direct aan je uit (je verkoopt je facturen). Je betaalt hiervoor een klein percentage van het factuurbedrag. De factoringmaatschappij neemt vervolgens het debiteurenbeheer en de inning van de facturen over, inclusief het opvolgen van betalingen bij klanten. Daarnaast neemt de factoringmaatschappij het faillissementsrisico van je over.

Kan ik mijn facturatie aan o2Factoring uitbesteden?

Bij o2Factoring kunnen wij je helpen met het voorfinancieren van je facturen. De facturen stel je zelf op, maar verder nemen wij alles van je over. Nadat je de factuur bij ons hebt ingediend, betalen wij deze direct aan je uit. Daarnaast versturen wij je factuur aan je klant en nemen wij ook het debiteurenbeheer voor je over. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het innen van je facturen. Bovendien hou je meer tijd over waardoor je je kunt concentreren op je kernactiviteiten en bedrijfsgroei.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wil je je facturatie graag uitbesteden en ben je benieuwd wat o2Factoring voor je kan betekenen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website en ontdek de vele voordelen die wij je kunnen bieden. Laat je bedrijf groeien met factoring!