4.5/5 uit 64 reviews
Factoring

Wachten is niet meer van deze tijd

01 februari 2024

Het is een van de vervelendste onderdelen van het leven: wachten. Van een kansloos wachtmuziekje tot files. Het wordt nooit leuk. Gelukkig hoeft het de laatste jaren steeds minder. We wachten niet meer op nieuwe muziek, op online bestellingen, maar nog wel op ons geld. Want als jij je werk gedaan hebt of je product hebt geleverd, stuur je je factuur en dan … blijft het lang stil. Soms tot wel 90 dagen. Niet meer van deze tijd.

Waarom zou je wachten op je geld?

O2Factoring is opgericht door een aantal ondernemers die die frustratie ook voelden en vonden dat het anders moest. Zij startten een bedrijf dat de wachttijd voor ondernemers terugbrengt van 90 dagen tot 24 uur. In korte tijd groeide het uit tot een bedrijf dat vele MKB’ers en ZZP’ers helpt om de vaart in hun onderneming te houden.

1. Geld waarop je wacht is geen geld

Je hebt er recht op, maar je kunt er niets mee. Zonde, want als ondernemer kun je het goed gebruiken. Om de cashflow prettig constant te houden. Om bij een nieuwe opdracht meteen de juiste spullen en mensen in te schakelen. Kortom: om er mee te ondernemen. Factoring geeft je lucht en ruimte om meteen na een klus of levering door te pakken.

2. Geld waarop je wacht kost geld

Stel: je moet 60 dagen wachten op een betaling, maar je moet ook investeren. Dan moet je lenen. Of een lopend krediet regelen. Dat betekent formulieren invullen, bellen, wachten en hopen dat je bank meewerkt. En dus tijd investeren die niet declarabel is.

3. Geld waarop je wacht is een risico

Dat je er recht op hebt, wil nog niet zeggen dat je het ook altijd krijgt. Want een klant kan failliet gaan. In dat geval sta je in 99% van de gevallen met lege handen. Dat risico nemen wij van je over. Dus als er iets gebeurt, is het vooral ons probleem. Jij krijgt gewoon volgens afspraak al binnen 24 uur het grootste deel van je factuur uitbetaald.

4. Op geld dat je verzekert moet je nog steeds wachten

Natuurlijk kun je een kredietverzekering afsluiten. Daarmee vervalt je risico op faillissementen en andere narigheid. Maar dat kost je tijd, extra geld en je mag nog steeds wachten. En als er dan iets gebeurt, loopt die wachttijd nog verder op en moet je er weer tijd in stoppen. Met o2Factoring heb je zo’n verzekering niet nodig.

5. Geld waarop je wacht zorgt voor extra werk

Gelukkig betalen veel klanten netjes op tijd. Maar wat als ze dat niet doen? Dan mag jij er achteraan mailen en bellen. Als je een factuur bij ons onderbrengt, nemen wij het debiteurenbeheer over. Dat doen we dat uiterst zorgvuldig en netjes.
We beseffen ons terdege dat we jou en/of jouw organisatie vertegenwoordigen. Net zoals jij koesteren wij onze relaties.

Het risico van te lang wachten op je geld

Een lange betalingstermijn betekent dat je een lange periode moet wachten totdat je beschikking hebt over je geld. En helaas betekent het verstrijken van een betalingstermijn niet altijd dat je ook daadwerkelijk het geld op je rekening hebt staan. Dat je er recht op hebt, wil namelijk nog niet zeggen dat je het ook altijd krijgt. Want je loopt het risico dat een klant failliet kan gaan. In dat geval sta je in 99% van de gevallen met lege handen.

Wat kun je hier als ondernemer tegen doen?

Wil je het faillissementsrisico verkleinen? Dan kan je ervoor kiezen om een faillissementsverzekering af te sluiten. Ook kan het voeren van goed debiteurenbeheer je helpen dit risico binnen eigen beheer zo klein mogelijk te houden.

Voer een goed debiteurenbeheer

Het debiteurenbeheer is een taak die veel ondernemers voor hen uitschuiven. Het is misschien niet het leukste onderdeel van het ondernemen, maar wel een hele belangrijke. Het voeren van goed debiteurenbeheer zorgt ervoor dat jouw facturen zo snel mogelijk betaald worden. Een van de belangrijkste tips die we kunnen geven is om altijd binnen 1 tot 3 werkdagen na het vervallen van de factuur contact op te nemen met je klant. Door er kort op te zitten vergroot je de kans dat je factuur sneller en alsnog betaald wordt. Meer tips voor het voeren van goed debiteurenbeheer lees je hier.

Heb je al aan factoring gedacht?

Wil je liever helemaal niet wachten op de betaling van je factuur? Maak dan gebruik van factoring. Door gebruik te maken van factoring wordt jouw betalingstermijn overgenomen en worden je facturen direct uitbetaald. Bijkomend voordeel is dat o2Factoring ook het debiteurenbeheer van de overgenomen facturen uitvoert én het faillissementsrisico verzekerd. Meer weten over factoring? Neem gerust contact met ons op.