Debiteurenfinanciering

o2Factoring: Vooruit met dat geld

Factuur verkopen doe je bij o2Factoring. Vooruit met dat geld!

Offerte aanvragen
Facturen binnen 24 uur betaald

Wat is debiteurenfinanciering?

Debiteurenfinanciering is een financiering op basis van je uitstaande facturen. Het staat ook wel bekend als factoring. Hoewel factoring nog een redelijk onbekend begrip is in Nederland, heeft het in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Bij factoring worden jouw openstaande facturen vrijwel direct aan je uitbetaald. Je hoeft niet langer te wachten op je geld en dat scheelt een hoop stress!

Hoe werkt debiteurenfinanciering?

Wanneer je gebruikmaakt van debiteurenfinanciering worden je facturen binnen 24 uur uitbetaald. Dit is ideaal voor ondernemers, want niemand wacht graag op de betaling van facturen. Onze dienstverlening is eenvoudig, direct en duidelijk. Jij bepaalt of je één factuur, één of meerdere debiteuren of je gehele omzet bij ons neerlegt. De kosten betaal je per factuur, zodat jij ons kan inschakelen wanneer jij het nodig vindt. Het debiteurenbeheer van de ingestuurde facturen nemen wij over en ook het faillissementsrisico dekken wij voor je af. Zo geven wij je ademruimte om je te focussen op het ondernemen zelf. Wij zien factoring als zuurstof voor MKB & ZZP.

Factuur verkopen doe je bij o2Factoring. Vooruit met dat geld!

Probeer ons uit

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Offerte aanvragen
factuur maken

De 5 belangrijkste voordelen:

1. Wij betalen direct je facturen.
2. Uitbesteding debiteurenbeheer.
3. Geen faillissementsrisico meer.
4. Geen minimale omzeteisen.
5. Mogelijk vanaf één factuur!
Meer informatie

Financiering van debiteuren met factoring

Zoals hierboven beschreven is het heel makkelijk om je facturen te laten financieren door gebruik te maken van factoring. De aanmelding via onze website is meestal binnen 24 uur geregeld. Direct na het aanmelden kun je een factuur indienen en laten uitbetalen. Dit regel je heel makkelijk zelf via een online portal. Om je constant op de hoogte te houden van de status van jouw facturen is dat altijd in te zien via de portal.

Wat betekent factoring voor jouw debiteuren?

Wanneer je gebruikmaakt van factoring verandert er vrij weinig voor jouw debiteuren. Je stelt je facturen op zoals je gewend bent. Het enige dat je aan de factuur toevoegt is een zogenoemde cessietekst. Hierin wordt beschreven dat de factuur is overgedragen en betaalt dient te worden aan de factoringmaatschappij. Na het indienen van je eerste factuur nemen wij contact op met je debiteur om dit toe te lichten. Daarnaast nemen wij het debiteurenbeheer van je over. Uiteraard gaat dit in overleg met jou, want wij vinden het erg belangrijk dat de goede relatie tussen jou en je klant gewaarborgd blijft. Wij benaderen jouw klanten op de manier die jij het fijnst vindt.

Wat kost debiteurenfinanciering? (factoring)

Debiteurenfinanciering is zeer voordelig. Je betaalt slechts een klein percentage (2 tot 5 procent) van het factuurbedrag. Dit percentage, het bedrag wat je aan ons betaalt, noemen we de factorfee. De factorfee is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het factuurbedrag
 • De kredietwaardigheid van je debiteur
 • De betalingstermijn

Onze accountmanagers bekijken jouw situatie en berekenen het scherpste tarief voor jou. Bovendien kies je zelf welke factuur je wil laten voorfinancieren en welke niet. De kosten die je maakt heb je dus geheel zelf in de hand.

Aan de slag met debiteurenfinanciering? Probeer ons uit met 1 factuur!

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en laat je nieuwe factuur direct door ons uitbetalen. Je kunt onze dienstverlening al uitproberen met 1 factuur. Je zit verder nergens aan vast. Waar wacht je nog op? Vooruit met dat geld!

Probeer ons uit

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Offerte aanvragen

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen