4.5/5 uit 64 reviews

Factoring kosten

Wij leggen je uit hoe de factoring kosten berekend worden en welke factoren jouw factoring tarief bepalen.

Wat kost factoring?

Wanneer je een factuur bij ons indient, betaal je daarover een klein percentage van het factuurbedrag. Dit percentage ligt tussen de 1,5% en de 4%. De factorfee houden wij in wanneer wij jouw factuur uitbetalen. Het percentage wordt altijd berekend over het totale factuurbedrag. We brengen over de factorfee btw in rekening.

Bij o2Factoring bieden we maatwerk aan. Wij geloven erin dat geen enkele ondernemer hetzelfde is en daarom kijken we graag mee naar welke vorm van factoring het beste bij jou past. Wij maken voor jou een offerte met een op maat gemaakt factoring tarief.

De voordelen van een op maat gemaakte offerte zijn:

 • Je betaalt nooit teveel, want het tarief is op jouw situatie aangepast.
 • Altijd persoonlijk contact doordat je accountmanager jouw case door en door kent.
 • Door een op maat gemaakte offerte zijn de afspraken duidelijk en weet je precies waar je aan toe bent.

Wat bepaalt hoeveel factoring kost?

De factorfee wordt bepaald door verschillende factoren. De exacte prijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Hieronder de drie belangrijkste factoren:

 1. De kredietwaardigheid van je klant:
  Voordat we de prijs bepalen, checken we eerst de kredietwaardigheid van je klant. Hiervoor werken wij samen met een kredietverzekeraar. Is jouw klant financieel gezond? Betalen ze de facturen op tijd? Dit zijn belangrijke factoren die meewegen in het bepalen van de prijs. Hoe groter het risico, des te hoger het tarief. Heeft jouw klant een zeer lage score op kredietwaardigheid? Dan kunnen we de factuur helaas niet voorfinancieren.

 2. De betalingstermijn:
  Hanteert jouw klant een lange of korte betalingstermijn? Ook hier wordt naar gekeken bij het bepalen van de factorfee. Hoe korter de betalingstermijn, des te lager het tarief.

 3. Het factuurbedrag / je gemiddelde omzet:
  Tenslotte kijken we naar jouw gemiddelde omzet en de hoogte van het factuurbedrag. Ook vragen we hoeveel facturen je bij ons wenst in te dienen. Hoe hoger het factuurbedrag en het volume, des te lager de factoringkosten.
De snelheid waarmee vragen worden beantwoord en betalingen worden geregeld is fenomenaal. Accountmanger Bart van der Plas zorgt ervoor dat jij je kan concentreren op de belangrijke zaken en neemt mogelijke twijfels omtrent betalingen uithanden.

Zo berekenen wij de kosten van factoring

Om een beter beeld te krijgen van de factoringkosten laten we hieronder een rekenvoorbeeld zien:
In onderstaand voorbeeld berekenen we de kosten met een factuur van € 2.500,- (ex. btw), op basis van 3% factorfee.

 • Het totale factuurbedrag incl. btw is € 3.025,-
 • De factoringkosten excl. btw is € 3.025,- x 3% = € 90,75
 • De factoringkosten incl. btw is € 90,75 + 21% btw = € 109,81
 • De directe uitbetaling bedraagt € 3.025 – € 109,81 = € 2.915,19

Probeer ons uit met één factuur!

Geen enkele ondernemer is hetzelfde en daarom kijken we graag met je mee en berekenen voor voor jou het beste tarief, afgestemd op jouw situatie. Wanneer je klant bij ons bent, krijg je een vast contactpersoon die jouw case goed kent en jou kan helpen met al je vragen. Je kunt onze dienstverlening al uitproberen met één factuur. Nieuwsgierig geworden wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte op maat aan via onze website.

Voordelen van factoring bij o2Factoring

Bij o2Factoring heb je de keuze wanneer en welke factuur je bij ons indient. Qua werkwijze zijn we transparant naar de klant toe. We brengen alleen variabele kosten in rekening op het moment dat we ook echt een factuur voor je voorfinancieren. Zo blijft onze dienstverlening makkelijk, eerlijk en flexibel. Wij bieden een flexibele vorm van factoring aan. Hierdoor zit je…

 • niet vast aan abonnementskosten
 • niet vast aan inschrijfkosten
 • niet vast aan een andere vorm van vaste kosten

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden op de veelgestelde vragen over de factoring kosten

Wat kost factoring bij o2Factoring?

De kosten van factoring worden bepaald door een aantal uiteenlopende factoren waardoor iedere situatie uniek is. Over het algemeen verschilt het percentage dat je moet afstaan tussen de 1,5 tot 4%. Neem een kijkje op onze kosten pagina voor een gedetailleerd overzicht van de factoren die je prijs beïnvloeden.

Kostenindicatie voor jouw onderneming:

Wij maken een persoonlijke offerte voor je. Voor een indicatie van de kosten gespecificeerd op jouw onderneming kun je hier een vrijblijvende offerte aanvragen.

+ Vertel mij meer
Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Er zijn drie belangrijke factoren die de factorfee bepalen:

- De hoogte van jouw omzet

- Kredietwaardigheid van de opdrachtgever

- De betalingstermijn van de opdrachtgever

Hoe lang zit ik aan jullie vast?

Niet! Onze contracten zijn altijd per direct opzegbaar. Dit betekent dat je ook één factuur kunt insturen om onze dienstverlening uit te proberen.

Behoefte aan een persoonlijke uitleg?

Heb je nog vragen over de factoring kosten? Neem dan gerust contact op met accountmanager Rami.