Factoring ZZP

o2Factoring betaalt je facturen binnen 24 uur uit

Factoring voor  ZZP is de beste manier om direct je factuur betaald te krijgen.  Bij o2Factoring maken wij gebruik van flexibele factoring voor ZZP’ers, zonder omzeteisen.

Offerte aanvragen

Waarom factoring als ZZP’er?

Zzp’er zijn kent veel voordelen. Denk hierbij aan de vrijheid, je eigen baas zijn en zelf je klanten kunnen kiezen. Helaas heeft het zelfstandig ondernemerschap ook mindere kanten. Je loon wordt bijvoorbeeld niet maandelijks gestort, maar je moet hier zelf achteraan. Het opmaken, versturen en innen van facturen behoort bij veel zzp’ers niet tot de favoriete bezigheden. Nog vervelender is het, wanneer jouw klanten niet op tijd betalen. Ondernemers lopen jaarlijks veel geld mis omdat hun facturen te laat of soms helemaal niet worden betaald. En je moet je eigen rekeningen natuurlijk ook nog betalen. Te laat betalende klanten kunnen voor grote cashflow problemen zorgen. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: het inschakelen van een factormaatschappij.

Probeer ons uit

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Offerte aanvragen
ZZP factoring

Factoring kent vele voordelen voor zzp’ers

De voordelen van factoring voor ZZP

 • o2Factoring betaalt direct je facturen uit.
  Wanneer je een factuur laat voorfinancieren bij o2Factoring ontvang je binnen 24 uur het geld al op je rekening. Ongeacht de betalingstermijn van je klant.
 • Uitbesteding debiteurenbeheer.
  Betaalt je klant niet op tijd? Geen zorgen. o2Factoring neemt ook het debiteurenbeheer over. Onze professionals hebben hierin veel ervaring en houden rekening met jouw wensen. Het behoud van een goede klantrelatie is hierbij het streven.
 • Geen faillissementrisico.
  Als ondernemer heb je helaas ook te maken met klanten die te weinig liquide middelen hebben om jouw factuur te betalen. Wanneer je klant failliet gaat is de kans dat de factuur volledig betaald wordt erg klein. Ook dit risico wordt door o2Factoring overgenomen. Bij een faillissement wordt jouw factuur gewoon uitbetaald.
 • Geen minimale omzeteisen.
  Factoring is ook erg interessant voor kleine ondernemingen en starters. Bij o2Factoring kijken we vooral naar de kredietwaardigheid van je klanten. Dit betekent dat er geen minimale omzeteisen zijn. Ook hoef je niet veel documentatie aan te leveren.
 • Flexibiliteit.
  Als zzp’er hou je van vrijheid en wil je niet vastzitten aan langdurige contracten. Bij o2Factoring houden wij hier rekening mee. Je zit bij ons nergens aan vast en kiest zelf welke factuur je wil laten voorfinancieren en welke niet. Je kunt onze dienstverlening zelfs al uitproberen met 1 factuur.

Factoring ZZP bij o2Factoring

Wij helpen zzp’ers graag met onze dienstverlening. Hanteren jouw klanten lange betaaltermijnen? Moet je een grote investering doen? Of heb je behoefte aan een stabiele cashflow? o2Factoring biedt uitkomst.

Werkwijze

Aanmelden voor onze dienstverlening kan heel eenvoudig via onze website. Meestal ben je binnen 24 uur al klant. Daarna krijg je toegang tot je online portal. Je kunt hier heel eenvoudig jouw facturen uploaden. Wij versturen vervolgens jouw factuur naar je klant en betalen deze binnen 24 uur aan jou uit. De status van je factuur kun je heel eenvoudig in de portal checken.

 

aanvraagproces o2Factoring

 

Wat kost factoring voor ZZP’ers?

De kosten voor factoring zijn heel overzichtelijk. Je betaalt namelijk alleen voor je ingediende facturen. Stuur je een maand geen facturen in, dan heb je ook geen kosten. Je betaalt slechts een klein percentage van het factuurbedrag. Dit percentage ligt tussen de 2 en 5 procent en is afhankelijk van een aantal factoren zoals de betalingstermijn van je klant en de hoogte van het factuurbedrag.

Probeer ons uit

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Offerte aanvragen
Het o2factoring team werk hard om je facturen betaald te krijgen

De voorwaarden voor factoring ZZP

Zoals eerder beschreven, kijken we vooral naar de kredietwaardigheid van je klant. Dit is onze meest belangrijke voorwaarde. Voordat we de factuur in behandeling nemen kijken we of jouw klant in staat is om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. Verder moet je aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

 • Je onderneming moet de Nederlandse entiteit hebben.
 • Je factuur moet gebaseerd zijn op afgeronde diensten of geleverde producten (vooruit facturering is niet toegestaan).
 • Je factuur moet goedgekeurd zijn door jouw klant.

Ben je benieuwd of o2Factoring ook iets voor jou als zzp’er kan betekenen? Vraag dan gerust een offerte aan via onze website. Onze professionals helpen je graag verder!


Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen