4.5/5 uit 64 reviews
Financiering

Duurzame groei door factoring

16 april 2024

Wil je jouw bedrijf duurzaam laten groeien? Dat kan door gebruik te maken van factoring. Factoring is een alternatieve financieringsvorm waarbij jouw facturen direct worden uitbetaald. De factoringmaatschappij wacht op jouw beurt op de afgesproken betalingstermijn met je klant. Zo beschik jij direct over geld wat je kan besteden aan een duurzame groei van jouw onderneming!

Cashflowverbetering

Door gebruik te maken van factoring verbeter je direct je cashflow. Doordat je geld niet ‘’vast’’ zit in facturen, maar direct beschikbaar is om te investeren, loopt je cashflow door en beland je niet in een financiële spagaat.

Risicobeheer

Om gebruik te maken van factoring is de belangrijkste voorwaarde dat je opdrachtgevers kredietwaardig zijn. Het zijn immers jouw opdrachtgevers/klanten die de factoringmaatschappij uiteindelijk betalen. Daarnaast genieten de facturen die via o2Factoring verlopen van een kredietverzekering. Dit betekent dat je verzekerd bent op het moment dat je klant failliet gaat. Hierdoor ben je dus direct verzekerd van een goed risicobeheer.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Bij o2Factoring bieden wij een flexibele vorm van factoring aan. Dit houdt in dat jij zelf bepaalt welke facturen je wel en welke je niet via factoring laat verlopen. Dit maakt factoring op afroep beschikbaar. Bij o2Factoring is het zelfs mogelijk om factoring eens te proberen met één factuur, zonder dat je verder ergens aan vast zit.

Voorbeelden uit de praktijk

Dagelijks spreken wij ondernemers die graag een investering willen doen in hun onderneming, maar dat niet kunnen omdat hun geld nog vast zit in facturen. Toch dringt de tijd, want voor de start van een nieuwe opdracht is de investering nodig. Als ondernemer kun je hierdoor in een financiële spagaat belanden. Door gebruik te maken van o2Factoring ontvangen deze ondernemers direct hun factuurbedragen. Hiermee maken zij de investeringen die nodig zijn om hun nieuwe opdracht te starten!

Zo begin jij met factoring

Ben je geïnteresseerd in factoring? Vraag een vrijblijvende offerte aan! Wij bekijken aan de hand van jouw bedrijf en situatie wat de beste factoring oplossing voor jou is. Hierna bepaal jij of je gebruik wilt maken van onze dienstverlening. Wil je eerst meer weten over factoring? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen.