4.5/5 uit 64 reviews
Facturen

Wil jij je facturen vooruit laten betalen?

18 augustus 2023

Een goede cashflow is voor ondernemers van vitaal belang voor de stabiliteit en groei van hun bedrijf. Steeds meer ondernemers kiezen voor het vooruit laten betalen van hun facturen om zo hun cashflow te verbeteren. In dit artikel leggen we uit hoe het vooruit betalen van facturen jou kan helpen bij het versterken van je financiële positie.

Geen cashflow problemen meer!

Het vooruit laten betalen van facturen is zeer gunstig voor de cashflow van een bedrijf. Je ontvangt direct de betaling van je factuur, wat zorgt voor een verhoging van jouw liquiditeit. Met een stabiele cashflow kun je je bedrijfsactiviteiten efficiënter beheren. Je kunt beter plannen, je voorraad beheren en je leveranciers op tijd betalen, wat de relaties met zowel klanten als leveranciers ten goede komt. Bovendien kun je op deze manier sneller groeien, nieuwe kansen grijpen en concurrerend blijven in de markt.

Zo kun jij je facturen vooruit laten betalen

Wil jij dat je klanten jouw facturen vooruit betalen? Dit zijn een aantal strategieën die je kunt overwegen.

  • Vooruitbetaling opties aanbieden: Als je goederen of diensten verkoopt, overweeg dan om vooruitbetaling opties aan te bieden aan je klanten. Dit betekent dat klanten het volledige bedrag van de factuur moeten betalen voordat je de goederen levert of de diensten verleent. Dit kan vooral nuttig zijn bij projectmatige of op maat gemaakte diensten.

  • Kortingen voor vooruitbetaling: Stimuleer klanten om vooruit te betalen door kortingen aan te bieden. Bijvoorbeeld een percentage van het factuurbedrag. Dit kan klanten aanmoedigen om sneller te betalen.

  • Abonnementen en lidmaatschappen: Als je een abonnementsmodel hebt voor je producten of diensten, kun je klanten vragen om vooruit te betalen voor een bepaalde periode. Dit kan in de vorm van maandelijkse, jaarlijkse of kwartaalabonnementen.
  • Duidelijke betalingsvoorwaarden: Communiceer duidelijk je betalingsvoorwaarden aan klanten, inclusief de mogelijkheid van vooruitbetaling. Zorg ervoor dat klanten op de hoogte zijn van de voordelen en waarde van vooruitbetalen.

Jouw facturen vooruit betaald met factoring

Naast de bovengenoemde voorbeelden kun je je facturen ook vooruit laten betalen door een factoringmaatschappij. Dit werkt iets anders dan de traditionele benaderingen. Factoring is een financieringsmethode waarbij je openstaande facturen verkoopt aan een factoringmaatschappij in ruil voor directe betaling. Jouw klanten betalen binnen de normale betalingstermijn het factuurbedrag aan de factoringmaatschappij. De factoringmaatschappij neemt de verantwoordelijkheid voor het innen van de betaling.

De voordelen van het vooruitbetalen van facturen

Het vooruit laten betalen van je facturen met factoring kent vele voordelen. Je ontvangt het factuurbedrag meestal binnen 24 uur op je rekening. Je hebt dit dus direct tot je beschikking, ruim voordat jouw klant het bedrag heeft betaald. Ook wordt het debiteurenbeheer overgenomen door de factoringmaatschappij. Hier heb je geen omkijken meer naar. Een aanmelding bij een factoringmaatschappij is meestal snel geregeld. Vaak ben je binnen 24 uur al klant en kun je je facturen indienen.

Probeer factoring al uit met één factuur!

Wil jij ook cashflow verbeteren? Kies dan voor vooruitbetaling van je facturen via o2Factoring. Wij betalen je factuur direct aan je uit. Je kunt zelf beslissen welke factuur je vooruit laat betalen en welke niet. Je zit nergens aan vast. Je kunt onze dienstverlening al uitproberen met één factuur. Nieuwsgierig geworden wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website.