4.5/5 uit 64 reviews
Financiering

Innovatie financieren met factoring

23 april 2024

Is jouw bedrijf aan het innoveren? Dan is een passende financiering van belang, zodat jouw bedrijf de groei en innovatie op een natuurlijke manier kan doormaken. Factoring biedt als alternatieve financieringsvorm een antwoord om innovatie te financieren. Wij vertellen je er meer over.

Het belang van innovatie

Innovatie is belangrijk, omdat er door de huidige technologie steeds meer mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer aangepast kan worden, zodat dit beter bij de afnemers past. Daarnaast kan innovatie ervoor zorgen dat processen sneller verlopen, kosten verlagen en uiteindelijk de consument beter bediend wordt. Door innovatie groeit jouw bedrijf!

De uitdagingen die je tegenkomt bij innovatiefinanciering

Innovatiefinanciering kent zijn uitdagingen, omdat de groei op voorhand niet altijd goed te voorspellen is. In tijden van innovatie en groei zul je merken dat een flexibele vorm van financiering op zijn plek is. Dit komt doordat er periodes zijn waarin je juist extra liquide middelen nodig hebt, maar ook periodes zult kennen waarin je even in rustiger vaarwater verkeert. Een flexibele vorm van financiering past zich aan, zodat jij jouw bedrijf duurzaam kunt laten groeien.

Factoring is de oplossing

Factoring is een flexibele vorm van financiering. Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen direct uitbetaald. Welke facturen? Dat bepaal jij! Hierdoor is factoring op afroep beschikbaar en kun je factoring inzetten op de momenten dat jij extra cash nodig hebt. Maar aan de andere kant kun je factoring ook op een lager pitje zetten door simpelweg minder facturen in te dienen.

Voordelen van factoring voor innovatie

Het grote voordeel van factoring voor innovatie is dus dat jij zelf bepaalt wanneer je wat extra geld kan gebruiken, maar je ook alleen betaalt voor de door jou gekozen facturen die je via factoring laat verlopen. Bij o2Factoring betaal je geen vaste of abonnementskosten, waardoor je echt alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

Vele ondernemers gingen je voor

Inmiddels hebben wij al vele ondernemers geholpen met factoring en komen daar vandaag de dag nog steeds veel ondernemers bij! Wil jij ook één van die ondernemers zijn die zich geen zorgen meer hoeft te maken over het financieren van zijn of haar innovatie?

Zo start jij met factoring

Vraag eerst een vrijblijvende offerte op via onderstaande knop. Hierna ontvang jij binnen 1 werkdag een vrijblijvende offerte op maat. Vind je de offerte interessant? Dan wordt je gemakkelijk klant door via jouw persoonlijke factoringportal enkele documenten te uploaden, denk hierbij aan een kopie bankpas en ID. Hierna ontvang je van ons een contract en na het ondertekenen hiervan ben jij klant van o2Factoring!