4.5/5 uit 64 reviews
Time2Win

Tijd voor vooruitgang

03 mei 2023
Amy
Amy
Marketing

Floris von Bönninghausen heeft een doel voor ogen, het 24-uurs wereldrecord aanvallen. In het eerste deel van dit drieluik bespraken we met Floris waarom hij dit doel voor ogen heeft, namelijk tijd winnen voor dementie.

Om naar dit doel toe te werken, richt Floris zijn leven momenteel compleet anders in dan voordat hij begon met trainen. Hij is gestopt met zijn baan als Technical Specialist bij een bedrijf dat boten bouwt, ging in april naar Zuid-Afrika om een maand lang te trainen en wordt ook geholpen door coaches. Zo heeft hij een voedingscoach, trainingscoach en een sparringpartner aan zijn zij om hem te motiveren en te begeleiden. Daarnaast helpen wij, o2Factoring, hem bij overige zaken, zo geven wij een budget vrij zodat Floris zich volledig kan focussen op het trainen, en bieden wij ondersteuning met het regelen van marketing gerelateerde zaken,het vinden van een locatie, partners en andere randvoorwaarden zoals materiaal en kleding.

Er komt dus veel meer bij kijken dan alleen het trainen, wil Floris het 24-uurs wereldrecord verbreken. Wij zijn daarom benieuwd hoe het voor Floris is om momenteel zoveel op te geven en recht op je doel af te gaan en stelden hem wat vragen:

Hoe ziet een standaard trainingsdag voor jou eruit?

”Een standaard trainingsdag is voor mij om 7 uur opstaan voor een stevig ontbijt. Vervolgens stap ik rond 8 uur op de fiets om 4 uur te trainen. Dit is vooral veel kilometers rustig fietsen met tussendoor wat kortere intensieve stukken. Na 4 uur fietsen en 130 km verder. Maak ik thuis direct iets te eten en ga ik douchen. In de middag doe ik nog wat werk achter de computer ter voorbereiding aan de recordpoging en aan het einde van de dag doe ik nog wat rekoefeningen en een korte stabiliteitstraining.”

Heb je een bepaald voedingsschema waar je je aan moet houden?


”Er is zeker een voedingsschema. In principe mag ik alles eten wat ik wil, maar om het herstel en de trainingen zo goed mogelijk te doen, is de keuze voor gezonde voeding wel belangrijk. Het zijn niet alleen maar calorieën die je moet binnenkrijgen. Het is soms een hele uitdaging om er ook voor te zorgen dat hier een mooie balans in zit met alle voedingsstoffen die je binnen moet krijgen. Gelukkig heb ik een goede voedingsdeskundige die mij hierin begeleid. De focus voor ons ligt wel op zo veel mogelijk natuurlijke voedingsbronnen gebruiken. Dus veel groente en fruit.”

Loopt de weg naar je doel voorspoedig of heb je al tegenslagen ondervonden?

”Het loopt allemaal heel aardig. Er zijn altijd tegenslagen of dingen die langer duren om te regelen dan je zou willen. Het vinden van een perfecte locatie is bijvoorbeeld best wel een uitdaging. De locatie moet 24 uur lang beschikbaar zijn en de ondergrond waar je op fietst moet ook nog heel snel zijn. Om deze puzzelstukjes te leggen moet er best wat gebeuren. Hier gaat helaas wel meer tijd in zitten dan vooraf gedacht.”

Krijg je veel steun van mensen om je heen?

”Iedereen om me heen wil gelukkig helpen. Dat is heel erg fijn. Maar ook wel lastig. Ik weet heel goed wat ik wil en hoe ik dat wil. Daarom is het soms moeilijk dingen uit handen te geven, maar wel noodzakelijk. Het is bijna niet mogelijk om alles zelf te gaan regelen en te plannen. Zeker niet omdat je na de trainingen vaak moe bent en weinig energie hebt om overal achteraan te gaan.”

Heb je plezier in het proces naar je recordpoging?

”Elke dag dat ik dit kan doen is geweldig! Het was mijn droom om fulltime aan een recordpoging te kunnen werken. Met de ondersteuning van o2Factoring is dat dit jaar gelukt. Ik heb de mogelijkheid gekregen om mijn droom werkelijkheid te laten worden. Dit bevalt mij heel goed. Dus ja, ik heb heel veel plezier in de recordpoging, zeker als ik kijk naar alles wat er nog komen gaat.”

Wil jij ook bijdragen aan een wereld zonder dementie? Steun Floris in zijn poging om het wereldrecord te verbreken. Doneer en win meer tijd voor onderzoek naar dementie.

Over de Stichting Alzheimer

Dementie wordt vaak gekoppeld aan een ziekte voor oudere mensen. Maar ook veel jonge mensen krijgen er mee te maken. Voor een betere toekomst voor deze mensen is er nú actie nodig. Er zijn in de afgelopen jaren al goede stappen gezet in het onderzoek naar dementie, maar er moet natuurlijk ook nog veel gebeuren. Floris zet zich daarom samen met ons in, om ervoor te zorgen dat er meer onderzoek gedaan kan worden.

Sinds 1984 zet Nederland zich in voor mensen met dementie en hun dierbaren. De droom van stichting Alzheimer is een toekomst zonder dementie. Zij geven voorlichting over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, bieden ondersteuning en komen op voor betere zorg voor mensen met dementie. Daarnaast werken zij samen met regionale en landelijke zorginstellingen en zamelen geld in voor onder andere wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Wil jij op de hoogte blijven van dit project? Volg ons dan op Instagram en LinkedIn.