4.5/5 uit 64 reviews
Factoring

Factoring calculator

10 januari 2023

Een vraag die wij dagelijks te horen krijgen is ‘’maar wat kost factoring eigenlijk?’’. Het is één van de meest gestelde vragen. Echter is het antwoord op deze vraag niet makkelijk te vinden. Door middel van een factoring calculator, welke te vinden is op onze website, krijg je direct antwoord op deze vraag. In dit artikel geven wij graag een toelichting op het gebruik van de factoring calculator.

Voorfinancieringspercentage

De eerste waarde die je invult in de factoring calculator is het voorfinancieringspercentage. Je hebt hierbij de keuze uit 60% tot 90%. Met het voorfinancieringspercentage bepaal je hoeveel % van je facturen je direct uitbetaald wilt krijgen. Hoe lager het voorfinancieringspercentage, hoe lager de kosten zijn die in rekening worden gebracht voor factoring.

Gemiddeld factuurbedrag

Daarna vul je in hoe het hoog je gemiddelde factuurbedrag is. Hoe lager het factuurbedrag, hoe hoger het percentage voor de kosten is en omgekeerd.

Omzet

Als derde gegeven vul je in hoeveel omzet je verwacht te maken dit jaar. Logischerwijs betaal je bij hogere omzetten een lager percentage dan bij lagere omzetten.

Betalingstermijn

Als laatste vul je de betalingstermijn in van je opdrachtgevers. Let er hierbij op dat het gaat om de betalingstermijn die je opdrachtgever hanteert. Het komt voor dat wij klanten binnen krijgen die een betalingstermijn van 7 dagen vermelden op de factuur, terwijl de debiteur een betalingstermijn van 30 dagen hanteert. Helaas werkt het niet zo dat als u 7 dagen op de factuur plaatst de betalingstermijn van je debiteur ook naar de 7 dagen gaat.

Reken maar uit!

Al deze gegevens kan je door middel van handige schuifjes instellen. Je ontvangt direct een indicatief overzicht van de kosten en het bedrag wat je direct ontvangt.

Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn in onze dienstverlening, vandaar dat wij gekozen hebben om te werken met een factoring calculator. Niet alleen de kosten houden wij transparant, maar ook de werkwijze. Wij zorgen ervoor dat je ten alle tijden op de hoogte wordt gehouden van de statussen van je facturen. Deze kan je inzien in een persoonlijke inlogomgeving.

Reken direct uit wat de kosten zijn voor factoring en welk bedrag je direct van ons kan ontvangen!