4.5/5 uit 64 reviews
Factoring

Voorfinanciering van facturen

04 oktober 2023

Wat is het voorfinancieren van facturen?

Het voorfinancieren van facturen is een waardevolle tool voor ondernemers die behoefte hebben aan een betere cashflow, risicobeperking en financiële flexibiliteit. Wanneer je je facturen laat voorfinancieren ontvang je namelijk direct het geld van je factuur. Je hoeft niet meer te wachten totdat de betalingstermijn verstreken is

Hoe werkt het voorfinancieren van facturen?

Een factoringmaatschappij kan jou helpen met het voorfinancieren van jouw facturen. Dit werkt heel eenvoudig. Jij stelt de factuur op zoals je gewend bent, je voegt alleen een korte tekst toe, de zogenaamde cessietekst. Hierin wordt vermeld dat de factuur is overgedragen aan de factoringmaatschappij en dat het bedrag overgemaakt moet worden aan de factoringmaatschappij. De factoringmaatschappij betaalt het factuurbedrag binnen 24 uur aan je uit. Ook versturen ze de factuur naar jouw klant. Daarnaast neemt de factoringmaatschappij het debiteurenbeheer voor je over. Ze sturen betalingsherinneringen en volgen actief de betalingsstatus op. Je betaalt hiervoor slechts een klein percentage van het factuurbedrag.

De voordelen van voorfinanciering

Het laten voorfinancieren van facturen kent vele voordelen, waaronder:

  • Verbeterde cashflow:
    Factoring is een snelle manier om toegang te krijgen tot liquide middelen. In plaats van te wachten op klantenbetalingen, ontvang je direct het factuurbedrag. Dit zorgt voor een verbetering van je cashflow.

  • Financiële Flexibiliteit:
    Door middel van factoring kun je werkkapitaal vrijmaken om te investeren in groei, voorraad, nieuwe apparatuur of andere zakelijke behoeften.

  • Risicobeperking:
    Factoringmaatschappijen voeren vaak kredietwaardigheid controles uit op je klanten voordat ze facturen financieren, waardoor het risico van wanbetaling wordt verminderd.

  • Focus op Kernactiviteiten:
    Door het debiteurenbeheer aan professionals over te laten, kun jij je als ondernemer concentreren op je kernactiviteiten en bedrijfsgroei.

Kan iedereen zijn financieren laten voorfinancieren?

Factoring is geschikt voor zzp’ers of mkb’ers die goederen of diensten verlenen aan andere bedrijven. Factoringmaatschappijen kijken daarnaast vooral naar de kredietwaardigheid van jouw klanten. Als jouw klant een slechte kredietwaardigheid heeft, dan kun je wellicht geen klant worden van de factoringmaatschappij. Het is belangrijk om factoringmaatschappijen te vergelijken en hun voorwaarden te begrijpen voordat je een keuze maakt.

Zo word jij klant bij o2Factoring

Je kunt eenvoudig klant worden bij o2Factoring. Via onze website kun jij een offerte opvragen. Je laat dan een aantal gegevens achter. Onze professionals gaan dan direct met je aanvraag aan de slag. Wij beoordelen vaak binnen 24 uur of je in aanmerking komt voor factoring. Vervolgens doen wij je een voorstel, inclusief de tarieven en voorwaarden. Als je hiermee akkoord gaat dan sturen wij je een factoringovereenkomst. Ook na het tekenen van de overeenkomst zit je nergens aan vast. Je mag namelijk zelf bepalen welke facturen je via ons laat voorfinancieren en welke niet. Je mag het contract weer opzeggen wanneer jij dat wilt. Nadat je klant bent bij ons kun je je facturen indienen via onze online portal. Wij betalen de factuur dan binnen 24 uur aan je uit en sturen je een factuur voor de gemaakte kosten. Daarnaast sturen wij je factuur naar je klant en nemen ook het debiteurenbeheer voor je over.

Ben je nieuwsgierig geworden wat wij voor jou kunnen betekenen?