4.5/5 uit 64 reviews
Factoring

Factuur financiering

09 januari 2023

Heb je geen zin om 30 of soms wel 60 dagen te wachten op de uitbetaling van je factuur? Dan kun je kiezen voor factuur financiering. Dit is een lening op je openstaande facturen. Met factuur financiering heb je direct werkkapitaal tot je beschikking. Het stelt bedrijven in staat om het geld dat ze verschuldigd zijn van klanten te benutten voordat de klanten daadwerkelijk hebben betaald.

Wat is factuur financiering?

Factuur financiering is een alternatieve financieringsvorm op basis van je eigen facturen. Je verkoopt je facturen aan een financieringsmaatschappij. Zij betalen je factuur dan direct uit. Je hebt direct werkkapitaal tot je beschikking. Factuur financiering lijkt op factoring, alleen bij factuur financiering ben jij zelf verantwoordelijk voor de inning van de factuur. Wanneer jouw debiteur het factuurbedrag aan jou heeft overgemaakt, betaal jij dit terug aan de financierder. Je kunt dit zien als een kortlopende lening.

Hoe werkt factuur financiering?

Heb je interesse in het financieren van je facturen? Ga dan eerst op zoek naar een goede financierder. Het is van belang dat je je goed verdiept in de voorwaarden en de mogelijkheden van de verschillende financierders. Nadat je een financierder hebt gekozen kun je je factuur indienen. Zij betalen het bedrag direct aan je uit. Deze lening loopt tot aan de vervaldatum van je factuur. Je moet de lening voor die tijd terugbetalen aan de financierder. Het is van belang dat je zelf zorgt voor een snelle inning van de factuur, zodat jij met dat geld de lening weer kunt aflossen. Wanneer je te laat bent met het terugbetalen van de financierder, dan zal deze partij het geld automatisch incasseren van je rekening.

In 4 stappen je facturen gefinancierd

Om gebruik te kunnen maken van factuur financiering moet je aan aantal stappen doorlopen:

  1. Offerte aanvragen:
    Allereerst vraag je een offerte aan bij de financierder. Zij nemen dan snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
  2. Klant worden:
    Wanneer je akkoord gaat met de offerte vraagt de financierder om enkele gegevens en documenten. Wanneer dit akkoord is wordt het contract opgesteld en ben je klant.
  3. Factuur indienen:
    Nadat je de factuur hebt opgesteld, dien je deze in bij de financierder. Je geeft aan welk bedrag je wenst te financieren op basis van de openstaande facturen.
  4. Uitbetaling van de factuur:
    Na goedkeuring ontvang je het afgesproken bedrag direct op je rekening.

De voordelen van factuur financiering

Het financieren van facturen kent veel voordelen. Je hoeft niet meer te wachten op je geld, je hebt dit direct op je rekening staan. Omdat je zelf de facturen de facturen int, merken jouw klanten hier niets van, je hoeft dit dus ook niet aan hen toe te lichten. Verder kun je zelf beslissen welke factuur je laat financieren en welke niet. Er is geen maandelijks minimumbedrag. Stuur je geen facturen in? Dan heb je ook geen kosten.

  • Binnen 24 uur betaald
    Je hebt binnen 24 uur het geld op je rekening staan.
  • Controle
    Jouw afnemers blijven de factuur aan jou uitbetalen. Hierdoor zien zij niet dat de rekening door ons is voorgefinancierd. Zo blijf jij het vertrouwde aanspreekpunt voor je zakelijke relatie.
  • Flexibiliteit
    Er geldt geen maandelijks minimumbedrag. Je zet deze vorm van financiering in op het moment dat het jou het beste uitkomt.
  • Meerdere facturen
    Je kan meerdere facturen laten financieren.
  • Geen abonnementskosten
    Wij brengen enkel kosten in rekening op het moment dat wij één of meerdere facturen financieren. Stuur je geen facturen in? Dan heb je ook geen kosten.

Wacht niet langer op de uitbetaling van jouw facturen

Bij o2Factoring kunnen wij je helaas niet helpen met factuur financiering. Wel bieden wij factoring aan. Factoring is vooral aantrekkelijk voor ondernemers die geen omkijken willen hebben naar hun facturen. Wanneer je kiest voor voorfinanciering via factoring, dan wordt alles uit handen genomen. De factoringmaatschappij verstuurt jouw factuur naar jouw klant en betaalt deze direct aan je uit. Betaalt jouw klant te laat? Geen probleem, de factormaatschappij neemt het debiteurenbeheer van je over. Gaat jouw klant failliet? Ook geen zorgen, het faillisementrisico is gedekt. Een factormaatschappij levert dus nog meer diensten dan alleen het direct uitbetalen van je factuur. Omdat een factormaatschappij extra risico neemt, zijn de kosten wel iets hoger dan bij factuur financiering.

Probeer ons al met één factuur

Bij o2Factoring kunnen wij je helaas niet helpen met factuur financiering. Wel bieden wij factoring aan. Wil je een snelle uitbetaling van je factuur zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen? Vraag dan eens een offerte aan via onze website. Onze professionals helpen je graag verder. Je zit nergens aan vast, je kunt onze dienstverlening al uitproberen met 1 factuur.