Geplaatst op: 6 september 2021

Factoring en economische groei

De Nederlandse economie groeit ook in augustus door, zo schrijft het Financieel Dagblad. Volgens de cijfers van de Nederlandse vakvereniging voor inkopers is er sprake van een flinke toename in werkgelegenheid, ondanks de huidige coronacrisis. Het gaat volgens de vereniging om de grootste stijging sinds het begin van de meting in het jaar 2000. Wat we uit dit artikel konden afleiden? Factoring en economische groei gaan hand in hand. 

Economische groei na de coronacrisis?

De economische groei wordt verklaard aan de hand van de Nevi-inkoopmanagersindex. Deze index geeft een algemeen beeld van de economische activiteiten in verschillende industrieën. De index wordt opgesteld met behulp van een vragenlijst die wordt verspreid onder 350 inkoopmanagers. Een score van onder de 50.0 punten geeft een daling in economische activiteiten aan. In augustus kwam de index op 65.8 punten uit, wat een economische groei aangeeft.

Deze groei van werkgelegenheid zet al enige maanden  door ondanks de nasleep van de coronacrisis. Een mogelijke reden hiervoor is het aantrekken van de markt. Dat heeft te maken met het herstel van het vertrouwen in de economie nu de coronamaatregelen afgebouwd worden. Hier staat tegenover dat een groot gedeelte van deze groei ook verklaard kan worden door het tekort in aanbod. Wat is ontstaan met de heropening van de economie. Of dit voor lange termijn groei gaat zorgen is tot dusverre onduidelijk.

Economische groei graphic

Factoring om te groeien

Wanneer de economie groeit, de werkgelegenheid toeneemt en de vraag naar producten stijgt, ontstaan er kansen voor ondernemers. Om aan de vraag te voldoen voor een bepaald product of dienst, zijn vaak investeringen nodig. Een van de manieren om deze investeringen flexibel te financieren zijn alternatieve financieringsmethodes. Deze methodes zijn vaak duurder, maar wel flexibeler dan traditioneel krediet.

Factoring en economische groei gaan hand in hand. Factoring zorgt ervoor dat je liquiditeit naar voren haalt door je facturen te laten voorfinancieren. Op deze manier kun je vroegtijdig investeren om zo met de economie mee te groeien. Zonder dat je hiervoor een lening hoeft aan te gaan. De diensten zijn immers al geleverd, alleen de betaling laat nog op zich wachten. Door de betaling naar voren te halen betaal je als ondernemer een zogenoemde factorfee. Hier staat tegenover dat je op korte termijn groei kunt financieren.

Wij helpen je graag verder met de juiste financieringsmethode. Wil je hier meer over weten? Laat een bericht achter of vraag een offerte op maat aan. We nemen vervolgens snel contact met je op.

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen