Geplaatst op: 6 december 2017

Factoring kosten & tarieven uitgelegd

Een van de meest gehoorde vragen is de vraag ”maar wat zijn de factoring kosten eigenlijk?” De kosten van factoring worden door verschillende aanbieders op een andere manier berekent. Vandaag geven wij je een inzicht hoe wij, bij o2Factoring, de kosten van factoring berekenen.

Wij geloven dat iedere ondernemer uniek is. Hierdoor is er geen vast kostenplaatje te koppelen aan factoring. Omdat wij meedenken met onze klanten vinden wij het belangrijk dat de kosten die onze klanten betalen passend zijn. Wij gaan op zoek naar een kostenplaatje wat zowel het voordeligste is voor de klant, als het meeste aan zijn of haar wensen voldoet.

De kosten van factoring worden berekent door een percentage van het factuurbedrag. Dit wordt ook wel de factor fee genoemd. Hierdoor betaal je enkel kosten op het moment dat je gebruik maakt van onze dienstverlening.

De volgende factoren zijn van invloed op de factor fee:

Gemiddelde omzet en hoogte factuurbedragen

Een klant die gemiddeld een hogere omzet bij ons onderbrengt en hogere factuurbedragen instuurt betaald logischerwijs een lager percentage dan een klant die lagere omzetten of factuurbedragen bij ons onderbrengt. Om dit toe te lichten; 3% van een factuurbedrag van 10.000 euro is een ander verhaal dan een factuurbedrag van 1.000 euro.

Betalingstermijn van de debiteur

Op het moment dat we een betalingstermijn van 60 dagen voorfinancieren wordt er een hoger percentage gerekend dan voor een betalingstermijn van 30 dagen. Het geld wat wij voorfinancieren zijn we langer ”kwijt” op het moment dat er een langere betalingstermijn voorgefinancierd dient te worden. Hier betaal je dus ook iets meer dan voor een kortere betalingstermijn.

Percentage directe uitbetaling

Het kan zijn dat je niet direct het hele factuurbedrag nodig hebt, maar dat je bijvoorbeeld aan 70% van het factuurbedrag genoeg hebt. Hoe lager het voorfinancieringspercentage is, hoe lager de factor fee is die je betaald. Hierdoor kan je door middel van je eigen wensen invloed uitoefenen op de prijs.

Bovenstaande zijn de belangrijkste factoren die de prijs voor factoring bepalen. Met deze reden is het niet mogelijk om een specifiek antwoord te bieden op de vraag ”wat zijn de factoring kosten?” Wel kunnen wij je een indicatie bieden van een gemiddelde factor fee tussen de 2% en 5%.

Heb je interesse in factoring of ben je benieuwd wat factoring voor jouw onderneming zou kosten neem gerust contact met ons op. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor je op.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Bedankt voor je aanvraag.

Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Waarom wil je gebruik maken van factoring?
Ik wil zorgeloos ondernemen