Factoring MKB

Jouw factuur snel betaald

Van origine is factoring een financieringsproduct dat enkel door corporate bedrijven gebruikt werd. Inmiddels is factoring uitgegroeid tot een financiering die ook geschikt is voor kleine ondernemers en het MKB.

Offerte aanvragen
Facturen binnen 24 uur betaald

Waarom factoring in het MKB?

Juist voor deze doelgroepen is factoring heel geschikt, want je gaat geen lening aan. Je ontvangt je geld alleen wat eerder dan er op de planning stond. Dit zorgt ervoor dat factoring ook goed te combineren is met andere financieringsvormen.

Hoe werkt factoring MKB?

Factoring is een relatief simpel product. De facturen die je via factoring laat verlopen worden direct aan jou uitbetaald. Wij van o2Factoring wachten de betalingstermijn die jij met je debiteur hebt afgesproken af. Betaald je debiteur niet binnen de betalingstermijn? Dan ondernemen wij actie en voeren het debiteurenbeheer voor je uit. Dit zorgt ervoor dat jij zorgeloos onderneemt.

Financier je debiteuren met MKB factoring

Wat zijn de voordelen van factoring?

Naast een directe uitbetaling van je facturen zijn er meer voordelen van factoring. Hierboven is al aangegeven dat het debiteurenbeheer uit hand wordt genomen, maar ook het risico op faillissement is afgedekt. Jij hoeft je dus geen zorgen meer te maken over de afwikkeling van je facturen. Dit doet o2Factoring voor je.

Probeer ons uit

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Offerte aanvragen
factuur verkopen | Factoring MKB visual

1. Wij betalen direct je facturen
2. Uitbesteding debiteurenbeheer
3. Geen faillissementsrisico
4. Geen minimale omzeteisen
5. Mogelijk vanaf één factuur!
Lees meer over onze voordelen
Lara en Dionne in gesprek

Wat zijn de kosten van  factoring?

De kosten van factoring voor het MKB worden door o2Factoring berekent als maatwerk. Wij geloven er namelijk in dat geen een ondernemer hetzelfde is. Hier past dus ook geen vaste tariefstelling bij.
De kosten worden berekend door een percentage van het factuurbedrag. Dit wordt de factorfee genoemd. Gemiddeld genomen ligt de factorfee tussen de 2% en 5%.
Factoren die de factorfee beïnvloeden zijn onder andere de betalingstermijn, de hoogte van de ingestuurde omzet en het kredietrisico.

MKB factoring bij o2Factoring

MKB Factoring bij o2Factoring betekent dat jij als klant altijd een vast contactpersoon hebt. Jouw account manager helpt in het proces om klant te worden, maar assisteert ook naderhand mocht je vragen hebben over het proces. Daarnaast hanteren wij binnen het kantoor korte lijnen, waardoor het contact altijd persoonlijk blijft.
Wil je meer weten over MKB factoring? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Probeer ons uit

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

Offerte aanvragen

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen