Geplaatst op 16 oktober 2018

Factoring tarieven

o2Factoring
betaalt je facturen
binnen 24 uur uit.

Factoring tarieven worden op verschillende manieren berekend. Ieder factoringbedrijf hanteert een eigen tarief. Sommige bedrijven hanteren vaste tarieven, bijvoorbeeld gebaseerd op de betalingstermijn. Andere bedrijven bekijken de situatie per klant en maken een prijsvoorstel op maat. Wij vertellen je meer over de verschillende soorten factoring tarieven.

Vaste tarieven

Er zijn factoringbedrijven die vaste tarieven hanteren. Bijvoorbeeld 4% voor 30 dagen, 5% voor 45 dagen en 6% voor 60 dagen. Een voordeel van vaste tarieven is dat je duidelijk weet waar je aan toe bent. Echter is het wel de vraag of je het meest voordelig uit bent als je gebruik maakt van vaste tarieven. Bij het voorbeeld waarbij het tarief op betalingstermijn wordt vastgesteld, betaal je voor 40 dagen bijvoorbeeld voor 45 dagen. Zonde, want je betaalt hierdoor dus voor dagen die je niet gebruikt.

Tarief op maat

Meerderheid van de factoringbedrijven bekijkt voor iedere aanvraag welke prijs het beste aansluit. Er zijn verschillende voordelen te bedenken bij een tarief op maat. Ten eerste kan een tarief op maat een stuk voordeliger zijn dan een vast tarief. Er wordt gekeken naar de wensen van de klant en hierop wordt een prijsvoorstel gemaakt.

Bij een vast tarief kan het zijn dat je kosten betaald voor dingen die je eigenlijk niet nodig hebt, zoals terug te zien is in het voorbeeld waarbij de kosten op betalingstermijn zijn gebaseerd. Ten tweede is het mogelijk dat bedrijven die niet in aanmerking komen voor een standaard tarifering wel in aanmerking komen voor een tarief op maat. Bij standaard tarieven dien je vaak aan een aantal eisen te voldoen. Als je niet voldoet aan alle eisen dan zal een afwijzing volgen.

Bij een tarief op maat kan er verder gekeken worden en kan het factoringbedrijf mogelijk bekijken of er wellicht andere mogelijkheden zijn waardoor je wel geholpen kan worden. Zo zijn er vaak verschillende knoppen waar aan gedraaid kan worden om de kosten te bepalen.

American en traditionele factoring

Er zijn twee soorten factoring van elkaar te onderscheiden. Zo is er american factoring. Een vorm waarbij je met de bovenstaande mogelijkheden, een vast tarief en een tarief op maat, een prijs kan bepalen. Traditionele factoring is een aparte tak van sport. De opbouw van de kosten werkt hier vaak samen met een rente component. De structuur van deze opbouw is iets ingewikkelder dan de vaste tarieven en de tarieven op maat die we hierboven hebben gesproken. Ook zijn de voorwaarden iets ingewikkelder, omdat bij traditionele factoring je verplicht bent je gehele omzet onder te brengen.

Ontdek hoe o2 Factoring werkt

Wij sturen je een e-mail met extra informatie over onze dienstverlening.