Geplaatst op: 8 december 2020

Factoring tarieven

Factoring tarieven worden op verschillende manieren berekend. Ieder factoringbedrijf hanteert een eigen tarief. Sommige bedrijven hanteren vaste tarieven, dit is bijvoorbeeld gebaseerd op de betalingstermijn. Andere bedrijven bekijken de situatie per klant en maken een prijsvoorstel op maat. Wij vertellen je meer over de verschillende soorten factoring tarieven.

Vaste tarieven

Er zijn factoringbedrijven die vaste factoring tarieven hanteren. Bijvoorbeeld 4% voor 30 dagen, 5% voor 45 dagen en 6% voor 60 dagen. Een voordeel van vaste tarieven is dat je duidelijk weet waar je aan toe bent. Echter is het wel de vraag of je het meest voordelig uit bent als je gebruik maakt van vaste tarieven. Bij het voorbeeld waarbij het tarief op betalingstermijn wordt vastgesteld, betaal je voor 40 dagen bijvoorbeeld voor 45 dagen. Zonde, want je betaalt hierdoor dus voor dagen die je niet gebruikt.

Tarief op maat

De meerderheid van de factoringbedrijven bekijkt voor iedere aanvraag welke prijs het beste aansluit. Er zijn verschillende voordelen te bedenken bij een tarief op maat. Ten eerste kan een tarief op maat een stuk voordeliger zijn dan een vast tarief. Er wordt gekeken naar de wensen van de klant en hierop wordt een prijsvoorstel gemaakt.

Bij een vast tarief kan het zijn dat je kosten betaald voor dingen die je eigenlijk niet nodig hebt, zoals terug te zien is in het voorbeeld waarbij de kosten op betalingstermijn zijn gebaseerd. Ten tweede is het mogelijk dat bedrijven die niet in aanmerking komen voor een standaard tarifering, wel in aanmerking komen voor een tarief op maat. Bij een standaardtarief dien je vaak aan een aantal eisen te voldoen. Als je niet voldoet aan alle eisen zal een afwijzing volgen.

Bij een tarief op maat kan er verder gekeken worden en kan het factoringbedrijf bekijken of er wellicht andere mogelijkheden zijn, waardoor je wel geholpen kan worden. Zo zijn er vaak verschillende knoppen waar aan gedraaid kan worden om de kosten te bepalen.

American en traditionele factoring

Er zijn twee soorten factoring van elkaar te onderscheiden. Zo is er American factoring. Een vorm waarbij je met de bovenstaande mogelijkheden, een vast tarief en een tarief op maat, een prijs kan bepalen. Traditionele factoring is een aparte tak van sport. De opbouw van de kosten werkt hier vaak samen met een rentecomponent. De structuur van deze opbouw is iets ingewikkelder dan de vaste tarieven en de tarieven op maat die we hierboven hebben gesproken. Ook zijn de voorwaarden iets ingewikkelder, omdat je bij traditionele factoring verplicht bent je gehele omzet onder te brengen.

 

Wil je weten wat o2Factoring voor jouw onderneming kan betekenen? Vraag dan een vrijblijvende offerte via deze link aan. Onze ervaren accountmanagers staan je graag te woord m.b.t. de mogelijkheden.

 

Gepubliceerd door: Susanne de Jong

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen