Factoring kosten

o2Factoring
betaalt je facturen
binnen 24 uur uit.

Wat kost factoring?

De vraag die veruit het meest aan ons wordt gesteld is: “Wat kost factoring nu eigenlijk?”. Een logische vraag: je wil natuurlijk graag weten wat je moet betalen voor het voorfinancieren van je facturen. Het antwoord op deze vraag staat echter niet vast. De factoring kosten hangen af van verschillende factoren. Iedere situatie is uniek en onze accountmanagers berekenen het beste tarief voor jouw factuur. Je betaalt in ieder geval slechts een klein percentage van je factuur.

Hoe worden factoring kosten bepaald?

Bij het bepalen van de factoring kosten kijken we naar de volgende zaken:

 • Risico: bij factoring kijken we vooral naar de kredietwaardigheid van je klant. Oftewel hoe groot is de kans dat jouw klant de factuur later of helemaal niet kan betalen? Hoe groter dit risico, des te hoger de factoring kosten. Bij een slechte kredietwaardig kunnen we de factuur helaas niet voorfinancieren.
 • Beheer: klanten van o2Factoring mogen zelf kiezen welke facturen ze laten voorfinancieren en welke niet. De factoring kosten zijn lager voor klanten die een hoge omzet inbrengen.
 • Betalingstermijn: hanteert jouw klant een lange betalingstermijn (bijvoorbeeld van 60 dagen)? Dan zijn de factoring kosten vaak hoger. Wij moeten namelijk langer wachten op de betaling van jouw debiteur.

Rekenvoorbeeld

De kosten van factoring uitgelegd

Aan de hand van bovenstaande factoren bepalen we de factoring kosten voor jouw factuur. Dit is altijd een percentage van jouw factuurbedrag. Dit percentage ligt meestal tussen 1,5 en 4 procent. Wanneer je jouw factuur laat voorfinancieren, betalen wij binnen 24 uur het factuurbedrag minus de factoring kosten aan je uit. Om je een beter beeld te geven van de berekening van de factoring kosten passen we de bovenstaande informatie toe in twee rekenvoorbeelden:

Factoring kosten van een klant in het MKB

Hieronder volgt een rekenvoorbeeld van een factuur van € 2.500,- (ex. btw), op basis van 2% factorfee.

Het totale factuurbedrag incl. btw is € 3.025,-
De factoring kosten excl. btw zijn € 3.025,- x 2% = € 60,50
De factoring kosten incl. btw zijn € 60,50 + 21% btw = € 73,20
De directe uitbetaling bedraagt € 3.025 – € 73,20 = € 2.951,80

Wat kost factoring voor een ZZP’er?

Hieronder volgt een rekenvoorbeeld van een factuur van € 750,- (ex. btw), op basis van 4% factorfee:

Het totale factuurbedrag incl. btw is € 907,50
De factoring kosten excl. btw zijn € 907,50 x 4% = € 36,30
De factoring kosten incl. btw zijn € 36,30 + 21% btw = € 43,92
De directe uitbetaling bedraagt € 907,50 – € 43,92 = € 863,58

Factoring bij o2Factoring

Bij o2Factoring geloven we dat iedere ondernemer uniek is. Wij denken graag met onze klanten mee en berekenen voor hen de beste factoring kosten. Bij ons ben je verzekerd van een scherpe prijs, passend bij jouw situatie. Bovendien kies je er zelf voor welke facturen je indient en welke niet. Zo blijft onze dienstverlening eerlijk en flexibel.

Wil je weten wat factoring voor jou kost?

Ben je benieuwd welke factoring kosten voor jou gelden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website. Onze medewerkers gaan direct met jouw aanvraag aan de slag en geven de factoring kosten binnen 24 uur aan je door.

Vraag direct een offerte aan

 

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen