Geen lening, wat nu?

Alternatieve financiering

o2Factoring
betaalt je facturen
binnen 24 uur uit.

Bij financiering denk je vaak eerst aan de traditionele vormen van financiering, zoals bijvoorbeeld een lening bij de bank. Indien je je in deze vorm van financiering gaat verdiepen, kom je al snel achter verschillende feiten. Om in aanmerking te komen voor een lening zal je aan meerdere voorwaarden moeten voldoen. Onderwerpen als minimale omzeteisen en bestaansduur komen aan bod.

Mocht je aan het begin staan van het ondernemerschap, dan is de kans groot dat je niet aan alle voorwaarden voldoet. Op dit moment beschik je als startende ondernemer niet gelijk over alle gevraagde cijfers. Ook in de startfase is het belangrijk om je onderneming te kunnen financieren, zodat je verzekerd bent van toekomstige groei.

Alternatieve financiering – de verschillende vormen

Mocht het zo zijn dat je (nog) niet in aanmerking komt voor een lening bij de bank, kun je je verdiepen in andere alternatieve financieringsmogelijkheden. Dit kan een goede uitkomst bieden als de optie op een banklening afvalt. Vaak zijn de voorwaarden makkelijker om aan te voldoen. Daarom is alternatieve financiering ook geschikt voor de beginnende ondernemer of (kleinere) MKB-onderneming.

Er zijn meerdere voorbeelden van alternatieve financiering. Dit kan gaan om crowdfunding, business angels of factoring.

Crowdfunding

Crowdfunding komt neer op het binnenhalen van geld bij het grote publiek. Je vertelt zoveel mogelijk mensen over je plannen en vraagt of particulieren daar geld in willen steken. Dit doe je via een online crowdfundingplatform waar je een campagne aanmaakt. Als tegenprestatie   bied je dan uiteenlopende rewards aan.  Het meest bekende en grootste platform is Kickstarter.

Business Angels

Een business angel investering kan de vorm hebben van een lening, een aandeleninvestering of een combinatie van beide. Angels richten zich meestal op innoverende of onderscheidende bedrijven. Een hoog groeipotentieel is vaak een vereiste en bedrijven moeten daarom binnen enkele jaren kunnen doorgroeien naar een hoge omzet en winst. De investeerder heeft meestal voorkeur voor bedrijven uit zijn eigen regio. Dus als je zelf op zoek bent naar een investeerder, maak je de grootste kans om die in je eigen regio te vinden.

Micro krediet

Een micro krediet staat voor een ”kleine” lening met een vaak maximum van €50.000,-. Doordat de omvang van de lening gering is staat er voor een micro krediet een relatief korte looptijd van 1 tot 10 jaar. Een micro krediet is voor een startende of kleinere ondernemer bedoeld. Vaak bieden verstrekkers van een micro krediet ook de mogelijkheid tot coaching.

Lease

Lease kan je gebruiken bij de aanschaf van nieuwe bedrijfsmiddelen. Vooral voor grotere aankopen kan lease een interessante optie zijn. Denk hierbij aan een auto of een machine. Voor bedrijven die niet het bedrag hebben liggen om een grote uitgaven in één keer te doen kan lease een oplossing bieden. Want hiermee spreid je de kosten en zijn grotere investeringen toch toegankelijk.

Factoring

Factoring is een vorm van alternatieve financiering waarbij je, dankzij deze dienstverlening, facturen binnen 24 uur krijgt uitbetaald. Op deze manier beschik je sneller over je geld, dan dat je de betalingstermijn van je factuur gaat zitten afwachten. Dit kun je gebruiken voor nieuwe investeringen om verdere groei te realiseren.

Aanvullende voordelen:

 • Geen minimale omzeteisen.
 • Snel en gemakkelijk geregeld.
 • Uitbesteding debiteurenbeheer.
 • Geen faillissementsrisico.
 • Factoring kan al vanaf één factuur.

O2Factoring is specialist op het gebied van factoring voor zzp’ers en MKB-bedrijven. Waar de mogelijkheden bij de bank ophouden denkt o2Factoring graag met je mee om je van dienst te kunnen zijn. Wij hanteren geen standaard tarieven, maar kijken naar een factoringstructuur die gunstig is voor jou.

Benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen