4.5/5 uit 64 reviews
Financiering

Debiteurenfinanciering MKB

26 april 2023

Als ondernemer moet je wachten op het geld van je debiteuren. Zij betalen jouw facturen niet direct, maar pas na 15, 30 of soms zelfs na 60 dagen. Het overbruggen van de betalingstermijn kan voor best wat issues zorgen. Zeker wanneer een debiteur te laat of helemaal niet betaalt, kun jij in de problemen komen met het betalen van jouw eigen rekeningen. Dit probleem kun je oplossen door gebruik te maken van een debiteurenfinanciering.

Wat is debiteurenfinanciering?

Wat de reden ook is van de openstaande facturen, niemand heeft zin om te wachten op zijn geld. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om sneller werkkapitaal te verkrijgen. Zo kun je een financiering aanvragen op basis van jouw debiteuren. De financierder checkt de kredietwaardigheid van jouw debiteur en betaalt jouw factuur direct aan je uit. Zo heb je ruimte om te investeren of je rekeningen te betalen.

Hoe werkt debiteurenfinanciering?

Bij debiteurenfinanciering worden jouw facturen gekocht door een financieringsmaatschappij, ook wel factormaatschappij genoemd. Zij checken de kredietwaardigheid van jouw debiteuren. Wanneer dit in orde is, betalen ze de facturen direct aan je uit. Je betaalt hiervoor een klein percentage van het factuurbedrag. Ook het debiteurenbeheer wordt overgenomen. Je hebt direct beschikking tot je geld en je hebt geen omkijken meer naar je debiteuren.

Waarom debiteurenfinanciering?

De voordelen van debiteurenfinanciering

Debiteurenfinanciering is een uitkomst voor ondernemers die lang moeten wachten op het geld van hun debiteuren. Kiezen voor debiteurenfinanciering kent vele voordelen. Je hoeft niet meer te wachten op je geld en hebt direct meer financiële ruimte. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over wanbetalers. Deze worden aangejaagd door de factormaatschappij. Gaat je debiteur failliet? Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken want je bent verzekerd tegen het risico op faillissement. Jij ontvangt gegarandeerd je geld.

Factoring is de meest flexibele manier van financiering

Debiteurenfinanciering wordt ook wel factoring genoemd. Dit is een zeer flexibele financieringsvorm. Je zit namelijk niet vast aan een langdurig contract. Je kiest er zelf voor welke facturen je laat voorfinancieren en welke niet. Je bent hier volledig vrij in.


Debiteurenfinanciering MKB

Steeds meer ondernemers maken gebruik van debiteurenfinanciering. Hiermee houden ze hun cashflow gezond en vergroten ze hun liquiditeit. Bij debiteurenfinanciering wordt de kredietwaardigheid van je debiteuren gecontroleerd. Het is daarom ook zeer geschikt voor starters of kleine ondernemers. De aanmeld eisen zijn minimaal waardoor je vaak binnen 24 uur al klant kunt zijn. Daarnaast neemt de factormaatschappij ook het debiteurenbeheer over. Dit bespaart ondernemers een hoop tijd en energie. En het zorgt voor rust en de ruimte om je volledig te focussen op je onderneming.

Financier je debiteuren bij o2Factoring

Bij o2Factoring kunnen wij je helpen met het financieren van je debiteuren, oftewel met factoring. Heb je behoefte aan meer uitleg? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers staan voor je klaar om alle ins en outs van debiteurenfinanciering met je door te nemen.