4.5/5 uit 64 reviews
Time2Win

Tijd om te evalueren

07 augustus 2023
Amy
Amy
Marketing

Zoals de meeste van jullie weten wil Floris von Bönninghausen meer tijd winnen voor onderzoek naar Alzheimer. Om dit te verwezenlijken gaat hij het 24-uurs wereldrecord aanvallen. Een tijdje geleden hebben we een drieluik blog geschreven over de actie, het proces en de dag zelf. De maand september komt steeds dichterbij en daarom zijn wij benieuwd hoe de zaken ervoor staan en gingen we hierover in gesprek met Floris.

Hoe gaat het met Floris?

Het gaat goed met mij. Ik zit lekker in mijn vel en het leven als topsporter bevalt goed! Het is heerlijk om elke dag gefocust bezig te zijn met jezelf en je doelen. De focus op het trainen en het ophalen van donaties voor Alzheimer Nederland.

Waar en wanneer wordt de recordpoging gehouden?

De recordpoging wordt gehouden op 21 september in Sneek. Daar ligt een zeer snelle wielerbaan wat ideaal is voor het breken van het huidige wereld record.

Hoe stoom jij je klaar voor de 24 uurs poging?

Dit doe ik gelukkig niet alleen. Om mij heen heb ik een heel team die mij van dag tot dag begeleiden. Met mijn trainer en voedingscoach ben ik elke dag bezig om de perfecte balans te vinden tussen trainen, maar ook het herstellen. Verder te zorgen dat ik genoeg blijf eten, zodat ik niet teveel gewicht verlies. Maar tegelijkertijd ook de voeding testen op de fiets die ik kan gebruiken tijdens de recordpoging. Het lichaam reageert niet altijd even goed op alle voeding als je tegelijkertijd aan het sporten bent. Daarom testen we dit allemaal. De grote verrassing waren de Bifi worstjes waarmee ik een aardig deel van mijn calorieën kan aanvullen.

Daarnaast doen we lange test runs om te kijken of het mogelijk is om de snelheid en houding op de fiets zo lang mogelijk vast te houden. Laatst deed ik een test run op dé locatie, in Sneek. Het doel was hier om 10 uur lang op snelheid te rijden en de verschillende voedingsstrategieën te testen. Tijdens deze testen is het ook fijn als er dingen mis gaan, zodat je ook goed weet wat er niet werkt

Wat verandert ervoor jou in het proces nu de recordpoging dichterbij komt?

Waar je eerst nog wat kleinere subdoelen hebt, ben ik nu volledig gefocust op de recordpoging. Je gaat voorzichtiger om met grote groepen om te voorkomen dat je ziek wordt. Verder train ik nu alleen nog maar op de fiets waar ik ook de poging mee ga fietsen. Mijn leven staat steeds meer in het teken van de poging, hierdoor wordt rust nemen ook een stuk belangrijker.

Als slotvraag, hoe schat jij op dit moment je eigen kansen in?

Ik schat mijn kansen goed in. Natuurlijk moet alles perfect samenkomen op de dag zelf. Maar ik heb zeker het gevoel dat ik dit kan en dat het mogelijk moet zijn het record te breken. De grootste uitdaging is blijven eten.

Wil jij Floris ook een duwtje in de juiste richting geven? En meehelpen aan een wereld zonder dementie? Steun Floris in zijn poging om het wereldrecord te verbreken. Doneer en win meer tijd voor onderzoek naar dementie.

Over de Stichting Alzheimer

Dementie wordt vaak gekoppeld aan een ziekte voor oudere mensen. Maar ook veel jonge mensen krijgen er mee te maken. Voor een betere toekomst voor deze mensen is er nú actie nodig.

Er zijn in de afgelopen jaren al goede stappen gezet in het onderzoek naar dementie, maar er moet natuurlijk ook nog veel gebeuren. Floris zet zich daarom samen met ons in, om ervoor te zorgen dat er meer onderzoek gedaan kan worden.

Sinds 1984 zet Nederland zich in voor mensen met dementie en hun dierbaren. De droom van stichting Alzheimer is een toekomst zonder dementie. Zij geven voorlichting over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, bieden ondersteuning en komen op voor betere zorg voor mensen met dementie. Daarnaast werken zij samen met regionale en landelijke zorginstellingen en zamelen geld in voor onder andere wetenschappelijk onderzoek naar dementie.