4.5/5 uit 64 reviews
Financiering

Zakelijk krediet

07 juli 2023

Een zakelijk krediet is een waardevol instrument voor ondernemers om hun bedrijfsactiviteiten te financieren, cashflow te beheren en groeiplannen te realiseren. In dit artikel leggen we uit hoe dit precies werkt. Of je nu een startende ondernemer bent of een gevestigd bedrijf runt, ontdek hoe een zakelijk krediet jou kan helpen om je zakelijke doelen te bereiken.

Wat is zakelijk krediet?

Wanneer je een zakelijk krediet afsluit, wordt er een geldbedrag voor jou gereserveerd bij de bank. Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je hieruit opneemt en wanneer je dit doet. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Iedere maand los je een gedeelte van het geld af. Je kunt een zakelijk krediet vergelijken met een creditcard waarbij je geld kan lenen tot aan een bepaald limiet. Zakelijk krediet biedt jou meer flexibiliteit omdat je alleen betaalt voor het daadwerkelijk geleende bedrag en niet voor het totale krediet.

Waar gebruik je een zakelijk krediet voor?

Een zakelijk krediet kan voor verschillende zakelijke doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld om de cashflow van je organisatie te ondersteunen en de dagelijkse kosten te dekken, zoals het betalen van leveranciers, salarissen en andere lopende uitgaven. Het zakelijk krediet kan ook gebruikt worden voor het aanvullen van de voorraad of het financieren van investeringen.

De verschillen tussen zakelijk krediet en een zakelijke lening

Zakelijk krediet en een zakelijke lening zijn beide vormen van financiering voor bedrijven, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee:

Zakelijk krediet verwijst naar een flexibele vorm van financiering waarbij je een bepaald bedrag aan kredietlimiet krijgt dat je kan lenen wanneer dit nodig is. Je kan het geld opnemen op basis van je behoeften en het terugbetalen volgens de afgesproken voorwaarden.

Een zakelijke lening daarentegen is een specifiek bedrag dat je leent en dat moet worden terugbetaald volgens een vastgestelde termijn en rentevoet. Je ontvangt direct het volledige geleende bedrag en begint meteen met het terugbetalen van de lening in termijnen over een vooraf bepaalde periode. Zakelijke leningen zijn doorgaans geschikt voor specifieke investeringen of projecten waarvoor een vast bedrag nodig is.

Het belangrijkste verschil tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening is dus de flexibiliteit en het opnameproces. Beide vormen van financiering hebben hun eigen voor- en nadelen, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Het alternatief voor een zakelijk krediet

Ben je op zoek naar een flexibele financieringsoplossing voor jouw bedrijf? Ontdek dan de voordelen van factoring. Factoring biedt een innovatief alternatief voor een traditioneel zakelijk krediet, waarmee je snel toegang hebt tot liquide middelen zonder gedoe en lange wachttijden.

Bij factoring draait alles om snelheid en gemak. In plaats van te wachten op betalingen van jouw klanten, kun je jouw openstaande facturen verkopen aan een factoringmaatschappij. Hierdoor ontvang je direct het factuurbedrag, vaak al binnen 24 uur. Dit stelt je in staat om onmiddellijk over het geld te beschikken dat jouw bedrijf nodig heeft om te groeien.

Het mooie van factoring is dat het je niet bindt aan vaste kredietlimieten. Je kunt de financiering laten meegroeien met jouw bedrijf. Hoe meer facturen je verkoopt, hoe meer financiële ruimte je hebt. Dit biedt jou de flexibiliteit om snel in te spelen op nieuwe kansen, investeringen te doen en jouw bedrijfsdoelen te realiseren.

Probeer ons uit met één factuur!

Zoek je een alternatief voor een zakelijk krediet? Kies dan voor factoring bij o2Factoring en geniet van de vele voordelen: directe toegang tot liquide middelen, flexibiliteit in financiering en professioneel debiteurenbeheer. Geef jouw bedrijf de financiële boost die het verdient en maak vandaag nog de overstap naar o2Factoring!