Geplaatst op: 26 november 2020

Extra cashflow in de decembermaand

Volgende week gaan we weer de laatste maand van het jaar in. December staat voor de deur: pakjesavond, de Kerstdagen en oud & nieuw komen er aan. Geheel in een iets andere stijl dan vorig jaar, maar dat mag de pret zeker niet drukken. De straten zijn versierd en al snel volgen de kerstliedjes op de radio. Maar hoe zorg je voor een extra cashflow in de decembermaand?

December is een feestelijke maand, maar laten we eerlijk zijn, het is ook een ‘dure’ maand. Denk aan alle kerstboodschappen, cadeaus en versieringen die weer in huis gehaald worden. Als werknemer heb je vaak een dertiende maand of een eindejaarsbonus. Een leuk extraatje voor de decembermaand, maar als ondernemer moet je hier zelf voor zorgen.

De meest voor de hand liggende manier om een extraatje te creëren in de decembermaand is om door het jaar heen een bedrag te sparen. Maar als dit niet is gelukt zijn er ook andere mogelijkheden om voor een extra cashflow in december te zorgen. In dit artikel lees je drie tips om extra cashflow tijdens deze feestelijke decembermaand te creëren, want als ondernemer ben je op jezelf aangewezen om voor een dertiende maand te zorgen.

Tip 1:  debiteurenbeheer

Zorg voor een tijdige betaling van je openstaande facturen. Steek wat extra aandacht in je debiteurenbeheer, zodat je enerzijds het boekjaar goed kan afsluiten en anderzijds zodat je toegang hebt tot deze bedragen in de decembermaand. Want juist in deze maand kun je de uitbetalingen goed gebruiken!

Tip 2:  extra opdracht(en)

Als de tijd het toelaat kun je extra werk aannemen om op deze manier een extraatje te creëren. Houd er rekening mee dat je in dit geval rekening dient te houden met de betalingstermijn van je opdrachtgever. Spreek eventueel met je opdrachtgever af dat de factuur betaald wordt voor de decembermaand. Eventueel kun je ook de mogelijkheid bespreken met je opdrachtgever of (gedeeltelijke) facturatie vooraf mogelijk is. Op deze manier stel je veilig dat je over extra liquide middelen in december beschikt.

Tip 3: factoring

Door gebruik te maken van factoring ontvang je een directe betaling van jouw facturen. Dit is na goedkeuring van je aanvraag en ongeacht de betalingstermijn van je opdrachtgever. Stel dat jij een factuur uitstuurt begin december met een betalingstermijn van 30 dagen, dan ontvang jij de betaling van de factuur pas in januari. Als je gebruik maakt van factoring ontvang binnen 24 uur de betaling van je factuur. En daarmee heb je dus in december al beschikking over je geld. Een bijkomend voordeel is dat je je niet druk hoeft te maken over de administratieve afhandeling van je facturen. Je hebt dus geen omkijken meer naar het debiteurenbeheer van je factuur. Dit scheelt je tijd en ook zorgen!

Geschreven door: Susanne de Jong
auteur voor o2factoring
Aangenaam! Mijn naam is Susanne en verantwoordelijk voor de marketing & communicatie bij o2Factoring. Ik krijg veel energie van strategieën uitdenken, content creëren, blogs schrijven... noem maar op. Naast deze toffe werkzaamheden 'bezocht' ik in m'n vrije tijd het liefst concerten en festivals, of ben ik te vinden achter het drumstel.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen