Veelgestelde vragen

o2Factoring vooruit met dat geld

Heb je een vraag? Kijk dan eens bij onderstaande veel gestelde vragen. Twijfel je, of kan je hier geen antwoord vinden? Neem dan contact op met ons.  We helpen je graag verder!

Nemen jullie ook facturen van particulieren in behandeling?
Wij zijn enkel van dienst met facturen richting bedrijven. Helaas kunnen wij niet van dienst zijn met facturen gericht aan particulieren.
Wat gebeurt er als mijn klant failliet gaat?
Wij nemen het faillissement risico voor 90% over. Dit betekent dat wij 90% van het factuurbedrag exclusief BTW uitkeren op het moment dat de klant failliet gaat. Zelf hou je een restrisico van 10% van het factuurbedrag.
Mijn factuur heeft als status “verifiëren”, wat betekent dat?
Op basis van een steekproef controleren wij facturen die bij ons zijn binnen gekomen. Als een ingestuurde factuur in de steekproef terecht komt, krijgt deze als status “verifiëren”. Een van onze medewerkers neemt in dat geval contact op met de opdrachtgever om te verifiëren of de betreffende factuur in goede orde is ontvangen. Zodra dit is gebeurd kan de factuur worden overgemaakt.
Kan ik de status van een ingestuurde factuur zien?
Elke klant heeft een eigen inlogomgeving. Hierin is van elke ingestuurde factuur de status terug te vinden. Ook van facturen die zijn ingestuurd maar nog niet uitbetaald, zie je het verwachte betaalmoment.
Binnen hoeveel dagen wordt mijn factuur overgemaakt?
Wij betalen facturen uiterlijk binnen 24 uur uit. Vaak gebeurt dit veel sneller, in sommige gevallen zelfs binnen een paar uur.

Bedankt voor je aanvraag.

Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Waarom wil je gebruik maken van factoring?

Ik wil zorgeloos ondernemen