Geplaatst op: 8 augustus 2018

Financieren stopt niet bij de bank

Wanneer je aan financiering denkt zal de bank één van de eerste associaties zijn die je maakt. Logisch, want de bank is dé aanbieder op het gebied van klassieke financieringsvormen. Denk hierbij aan een lening of een rekening-courant. Toch biedt anno 2018 de bank niet meer als enige een antwoord op de financieringsvraag. Financieren stopt niet bij de bank. Alternatieve vormen van financiering maken een opkomst.

Financieren stopt niet bij de bank

Vroeger was de bank de enige plek waar je terecht kon voor een financiering. Je diende een aanvraag in, waarna je vele gesprekken en documenten later, hoorde of de bank je verder kon helpen. Dit proces kostte vaak enkele weken tot maanden. Inmiddels zijn deze processen door automatisering en digitalisering versneld. Alleen staat een banklening alsnog bekend om de vele documentatie die opgevraagd wordt en een relatief lange doorlooptijd.

Alternatieve financiering

Alternatieve financieringsvormen spelen hierop in en hebben de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. Crowdfunding, leasing en factoring zijn enkele bekende alternatieve financieringsvormen. Het voordeel van alternatieve financiering is dat er vaak meer mogelijkheden zijn. Ook waar de bank ”nee” zegt kunnen alternatieve vormen van financiering verder met je meedenken. Vandaag vertellen we je meer over onze dienstverlening: factoring.

Factoring

Factoring is een dienstverlening waarbij facturen binnen enkele dagen, in ons geval 24 uur, uitbetaald worden. De betalingstermijn hoef je hierdoor niet meer af te wachten. Daarnaast biedt o2Factoring naast de directe uitbetaling een aantal bijkomende voordelen:

 • Debiteurenbeheer wordt overgenomen.
 • Faillissementsrisico wordt afgedekt.
 • Onze offertes maken wij op maat.
 • Wij bieden een flexibele dienstverlening, mogelijk vanaf één factuur.

Het is ook mogelijk om een vrijblijvende aanvraag te doen op onze website. Wij bekijken voor je of we factoring aan kunnen bieden en zo ja, tegen welke kosten.

Wil je eerst even contact met ons opnemen? Dat mag natuurlijk ook! Wij zijn te bereiken op het nummer +31 10 3073146 of mail ons via info@o2factoring.com.

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

  Bedankt voor je aanvraag.

  Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
  Waarom wil je gebruik maken van factoring?
  Ik wil zorgeloos ondernemen