Geplaatst op: 15 februari 2017

Verkoop van uw facturen

Heeft u er als ondernemer wel eens over nagedacht om uw facturen te verkopen aan een factoringbedrijf? Door deze verkoop heeft u direct beschikking over uw liquide middelen. En u hoeft geen rekening meer te houden met de betalingstermijnen van uw klanten. De verkoop van uw facturen brengt een aantal voordelen met zich mee.

Factoring

De verkoop van uw facturen, oftewel factoring, kan op verschillende manieren plaatsvinden. Zo is het mogelijk uw gehele debiteurenportfolio over te dragen aan een factoringmaatschappij, maar  o2Factoring biedt u ook de mogelijkheid om per debiteur te beslissen. De werkwijze van beide vormen komt op hetzelfde neer. De facturen die u instuurt naar de debiteur worden nu via uw persoonlijke omgeving binnen o2Factoring geüpload. De factuur wordt automatisch naar uw opdrachtgever gestuurd. En o2Factoring neemt de factuur verder in behandeling.  Waar u normaliter een betaaltermijn van 30, 45 of tot soms 60 dagen moet afwachten totdat u beschikking heeft over uw liquide middelen, heeft u hier nu binnen enkele dagen toegang toe. Dit zorgt ervoor dat u direct weer kan (her)investeren .

Voordeel 1: Het levert tijd op

Door gebruik te maken van factoring kunt u tijd besparen. Dit komt doordat o2Factoring het debiteurenbeheer van u overneemt. Het debiteurenbeheer wordt door veel ondernemers gezien als een vervelend klusje en kan daarnaast zeer tijdrovend zijn. O2Factoring neemt dit werk uit handen. Het debiteurenbeheer wordt op een professionele manier uitgevoerd. U blijft ten alle tijden op de hoogte van de uitgevoerde handelingen in uw persoonlijke inlogomgeving. Uw prioriteit ligt bij het ondernemen zelf. En door gebruik te maken van factoring is dat ook hetgeen waar u zich op kan richten.

Voordeel 2:  Zekerheid

Wellicht heeft u het wel eens meegemaakt. U staat op het punt om een deal te sluiten met een potentiële klant. Toch knaagt een gevoel aan u dat u niet zo zeker bent dat uw facturen uitbetaald gaan worden. Wat als deze partij failliet gaat? Een factoringbedrijf kan deze zorg bij u wegnemen, want uw debiteuren worden verzekerd tegen het faillissementsrisico.

Ieder factoringbedrijf heeft zijn eigen werkwijze. Let erop dat u bij het kiezen van een factoringbedrijf goed weet welke voordelen het bedrijf biedt en welke niet. Zo draagt u bij sommige factoringbedrijven zelf de lasten van debiteurenbeheer of het risico op faillissement.

O2Factoring

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Vraag dan een vrijblijvende offerte op of neem contact met ons op via de contactpagina. Wij helpen u graag verder.

 

 

Geschreven door: Julian de Block
Marketing Julian
Ik ben in 2019 het o2factoring team komen versterken als Junior Accountmanager. Na een jaar de sales kant van het bedrijf te hebben ervaren ben ik langzamerhand overgestapt naar het marketing team. Hier werk ik aan nieuwe acties en het verbeteren van de interne processen. Ook schrijf ik hier een daar een artikel of blog over van alles wat met factoring te maken heeft.

Probeer ons uit met één factuur!

En krijg binnen 24 uur uitbetaald

    Bedankt voor je aanvraag.

    Zou je deze twee vragen nog even willen invullen?

    Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
    Waarom wil je gebruik maken van factoring?
    Ik wil zorgeloos ondernemen